Γουασάμπι (Wasabi)

Πρόκειται για την ρίζα του φυτού Wasabia Japonica
Η καταγωγή του είναι από την Ιαπωνία, αλλά καλλιεργείται και στις άλλες ασιατικές χώρες, όπως επίσης στην Νέα Ζηλανδία, αλλά και στην Αυστραλία.
Το γουασάμπι ευδοκιμεί σε υγρά εδάφη και σε αβαθή νερά. Το σχήμα των φύλων του μοιάζει με ινδικό κάρδαμο. Το φρέσκο γουασάμπι είναι πολύ σπάνιο, αλλά και ακριβό (περίπου 200 ευρώ το κιλό). Η γεύση του θυμίζει ρεπάνι και είναι καυτερό και πικάντικο.Είναι από τα βασικότερα μπαχαρικά στην ιαπωνική κουζίνα, το χρησιμοποιούν πολύ σε σούσι και σασίμι (ωμό ψάρι). Επίσης ταιριάζει πολύ με βραστό κρέας.
Το γουασάμπι παίζει σημαντικό ρόλο στην ιαπωνική ιατρική. Μελέτες έχουν δείξει ότι περιέχει μια ουσία που διαλύει το αίμα και έχει θετικά αποτελέσματα στον καρκίνο του στομάχου.

Ενδεικτικά αναφέρω κάποια από τα υπόλοιπα οφέλη του:

  • Προστατεύει την υγεία της καρδιάς
  • Ωφελεί σε περιπτώσεις αρθρίτιδας
  • Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες
  • Κάνει καλό στο αναπνευστικό
  • Βελτιώνει την εντερική υγεία

Προσοχή!!!
Όσο καλό μπορεί να κάνει ,αν καταναλωθεί σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να έχει
παρενέργειες και κυρίως στο συκώτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*