Βασιλικός

Ο βασιλικός προέρχεται από τα παράλια της Ινδίας, αλλά μεταφέρθηκε και καλλιεργήθηκε και στην Ιταλία κατά την διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων. Ο βασιλικός ευδοκιμεί σε τροπικό και σε εύκρατο γεωγραφικά κλίμα. Όσο ισχυρότερο το ηλιακό φως τόσο καλύτερο το άρωμα του.


Ο βασιλικός είναι ετήσιο φυρό με μεγάλα βαθυπράσινα οβάλ φύλλα. Στο τέλος του καλοκαιριού αποκτά άσπρα, ροζέ η λιλά άνθη που σχηματίζουν στάχυ. Ο βασιλικός φτάνει στο ύψος 50 εκ.


Τα πολλά αιθέρια ελαία που περιέχει του χαρίζουν το διακριτικό άρωμα και γεύση του. Το είδος ocinum περιλαμβάνει περισσότερα από 60 διαφορετικά είδη. Διαφέρουν στο χρώμα και στο σχήμα των φύλλων. Εξωτικά λιλά είδη ονομάζονται ‘’μαύρο οπάλιο’’ ή ‘’πορφυρή γοητεία’’.


Ακόμα υπάρχουν βασιλικοί λεμονιού, βασιλικοί κανέλας και άνηθου με διάφορες αρωματικές αποχρώσεις, όπως φαίνεται και από το όνομα τους. Ανάλογα με κάθε κουζίνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον βασιλικό Τάϊ και τον μεξικάνικο βασιλικό.


Ο βασιλικός έχει καταπραϋντικά αποτελέσματα πάνω στο νευρικό σύστημα . Bρασμένα φύλλα βασιλικού ενισχύουν την εφίδρωση και βοηθούν στην απελευθέρωση της βλέννας όταν ο καιρός είναι κρύος. Ο βασιλικός ανακουφίζει από στομαχικές διαταραχές, φουσκώματα και ανορεξία και διεγείρει την έκκριση γάλακτος σε νέες μητέρες. Επίσης
χρησιμοποιείται σαν ένα μέσο κατά της κατάθλιψης.

Κατηγορίες: Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*