Θυμάρι

Το θυμάρι κατάγεται και καλλιεργείται σε όλη την μεσογειακή περιοχή. Το άρωμα του και η γεύση του αυξάνεται με την έκθεση στον Ήλιο.


Το θυμάρι είναι ετήσιος αειθαλής θάμνος και ο βοτανοειδής κορμός του είναι ξυλώδεις ή με φλούδα. Φτάνει τα 40εκ ύψος και έχει σχετικά μικρά, σκουροπράσινα η γκριζωπά φύλλα. Τα ροζέ ή λιλά άνθη του δεν είναι πολύ μεγάλα. Όλο το φυτό έχει ένα πολύ αρωματικό άρωμα. Το άρωμα του θυμαριού προέρχεται από τα αιθέρια έλαια, κυρίως την θυμόλη και την καρβακρόλη, καθώς και την φλαβονοϊδή και τανίνη.


Το λεμονοθύμαρο είναι συγγενές θυμάρι κήπου και συχνά χρησιμοποιείται στην κουζίνα. Τα φύλλα του είναι ελαφρώς μεγαλύτερα και έχουν κίτρινες άκρες. Έχουν ένα άρωμα λεμονιού, όμως η γεύση μυρίζει θυμάρι.


Το θυμάρι βρίσκεται σε ξηρή ή φρέσκια μορφή στα σουπερμάρκετ. Το φρέσκο θυμάρι καλό είναι να τυλίγεται σε υγρό πανί και μέσα σε σακούλι στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα. Το άρωμα του ξηρού θυμαριού είναι πολύ έντονο. Καλό είναι να αποθηκεύεται αεροστεγές σε δοχείο σε σκοτεινό και κρύο μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*