Τεχνικές

1.Πώς μπορούμε να φτιάξουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του;

Απλό!
Παίρνουμε το αλεύρι γενικής χρήσης και προσθέτουμε για κάθε 500 γρ αλεύρι 30 γρ μπεικιν παουντερ


2. Πώς δένουμε τις σάλτσες εύκολα και γρήγορα;

Απλό, διαλύουμε σε μια κούπα με περίπου 30 μλ νερό ένα κουταλάκι το γλυκού κορν φλαουρ, το προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό πάνω στο μάτι της κουζίνας αν θέλουμε να πήξει και άλλο επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.

3. Πώς θα φτιάξουμε τις τέλειες τηγανιτές πατάτες;

Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσουμε και τις κόβουμε σε ισα μικρά μπαστουνάκια έτσι ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα και αλατίζουμε κατά την διάρκεια του τηγανίσματος.
Απλά πριν ρίξετε όλες τις πατάτες βάζουμε μια να δούμε αν καίει το λάδι. Προσοχή!
Μην βάζετε πολλές πατάτες , ισα ισα να καλυφτεί ο πάτος από το τηγάνι.

4. Πώς να ξεπικρίσετε τις μελιτζάνες;

Ζεσταίνουμε 1 λίτρο νερό και προσθέτουμε 25 γρ αλάτι και βάζουμε μέσα τις μελιτζάνες . Tις αφήνουμε για 1 ώρα περίπου και στην συνέχεια τις ξεπλένουμε καλά τις σκουπίζουμε κα είναι έτοιμες για χρήση.


5. Πώς ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο;

Βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό τον μπακαλιάρο, είτε ολόκληρο, είτε κομμένο σε φέτες και του αλλάζουμε το νερό κάθε 2-3 ώρες για 2 μέρες πριν τον τηγανίσουμε.


6. Ποιό είναι τελικά το σωστό βράσιμο για τα μακαρόνια;

Οι Ιταλοί λένε ότι σε κάθε λίτρο νερό ισούται με 100γρ ζυμαρικά. Οπότε για ένα πακέτο ζυμαρικά χρειαζόμαστε 5 λίτρα νερό και το αλάτι το αφήνω σε εσάς. Άπλα μην ξεχάσετε να αλατίσετε το νερό.

7. Πώς αφαιρούμε την φλούδα από την ντομάτα;

Με έναν απλό και γρήγορο τρόπο.
Ζεσταίνουμε λίγο νερό , αφαιρούμε προσεκτικά το κοτσάνι τις ντομάτας με το μαχαίρι κάνοντας μια κυκλική κίνηση και από την άλλη πλευρά χαράζουμε ένα σταυρό, βάζουμε τις ντομάτες για 30 δευτερόλεπτα μέσα στο ζεστό νερό και έπειτα τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε κρύο νερό με λίγο πάγο, το ξεφλούδισμα πλέον είναι παιχνιδάκι.


8. Μπεν Μαρί : πρόκειται για μια διαδικασία όταν θέλουμε να λιώσουμε σοκολάτα που είναι ευαίσθητη η όταν θέλουμε να φτιάξουμε μαγιονέζα η κρέμες χωρίς να μας κόψει το αυγό με την απευθείας έκθεση του υλικού στην φωτιά της κατσαρόλας.

Πώς το κάνουμε;

Χρειαζόμαστε 2 σκεύη, 1 κατσαρόλα και 1 μεταλλική μπασινα που θα κάθεται ακριβώς πάνω στην κατσαρόλα. Βάζουμε νερό μέχρι την μέση και λίγο λιγότερο της κατσαρόλας και το βάζουμε να πάρει μια βράση (για πιο γρήγορα) στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά ώστε να μην βράζει το νερό και βάζουμε από πάνω την μεταλλική μπασινα και την χρησιμοποιούμε για όποια παρασκευή θέλουμε να κάνουμε.