Εγκ νογκ με γάλα καρύδας

Υλικά:
4 αυγά
4 κ.σ ζάχαρη
1 βανίλια
1,5 κουτί γάλα καρύδας
2 κ.σ κονιάκ
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε την βανίλια το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ζεσταίνουμε αρκετά αλλά όχι να βράσει.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά, σουρώνουμε το μείγμα και προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Πίνουμε η ζεστό η αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να βγάλει όλα τα αρώματα.
Πρόκειται για ένα χριστουγεννιάτικο ποτό που κατά την γνώμη μου σας προτείνω να το πιείτε σε σφηνάκια παγωμένο. Καλές γιορτές με υγεία και το ποτό με μέτρο. Πιστεύω η παραλλαγή μου θα σας αρέσει πολύ!!!
Original Caption : Βαγγέλης Μπάκας
Photo is not the original, it is edited by Sanchezguru
Original Source : Τάδε Έφη e-newspaper
Κατηγορίες: Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*