Σαλάτα με κουσκούς και βινεγρέτ μουστάρδας

Υλικά:

200 γρ κουσκούς

1 ντομάτα

Μισό αγγούρι

10 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Μισή κίτρινη πιπεριά

4-5 φύλλα δυόσμο

Αλάτι

πιπέρι

Για την βινεγρετ :

2 κ.σ μουστάρδα

3 κ.σ νερό

1 κ.σ μηλοξυδο

6 κ.σ λάδι

1 κ.σ μέλι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το κουσκούς (200γρ) με καυτό αλατισμένο νερό (θέλει περίπου 8-10 λεπτά) και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.

Κόβουμε σε μικρά καρέ την ντομάτα την πιπεριά και τον αγγούρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.

Με ένα μίξερ χειρός ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την βινεγρετ μέχρι να ομογενοποιηθούν

Μετά παίρνουμε το κουσκούς και το βάζουμε μέσα στα κομμένα λαχανικά βάζουμε και όση βινεκρετ επιθυμούμε και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε το αλάτι στην σαλάτα και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε.

Original Caption of the photo: Vagelis Bakas

Editing by Sanchezguru

Original Source : Τάδε Έφη e-newspaper

Κατηγορίες: Blog