Συνταγές με Θαλασσινά/Ψάρια

Τσιπούρα σε κρούστα αλατιού

Υλικά:
1 τσιπούρα
2 κιλά αλάτιχοντρό (θέλουμε να καλύψει όλο το ψάρι)
πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
θυμάρι

Μιλάμε ίσως για την πιο εύκολη συνταγή για νοστιμότατο, ζουμερό και εξαιρετικά γευστικό ψάρι που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Δοκιμάστε το και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

Για να δείτε την εκτέλεση της συνταγής πατήστε ΕΔΩ

Παέγια με κριθαράκι και θαλασσινά

Υλικά:
130 μλ λευκό κρασί
2 μικρά κρεμμύδιαψιλοκομμένα
130 μλ ελαιόλαδο
1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κόκκινη πιπέρια χωρίς σπόρια ψιλοκομμένη
1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη κομμένη σε κομματάκια
ΠιπέριΚαγιέν
250 γρ κριθαράκιμέτριο
1 γρ ίνες σαφράν
500 μλ ζωμόκότας φρέσκο ή σε κύβο

Αλάτι και πιπέρι
15 μύδια πλυμένα και καθαρισμένα
12 γαρίδες χωρίς το κέλυφος
2 καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες

Η παεγια είναι γνωστή παγκοσμίως ως το εθνικό φαγητό των ισπανών . βασικό συστατικό της, τα ολόφρεσκα θαλασσινά. Μην σας τρομάζουν τα πολλά υλικά που στην ουσία δεν είναι αλλά να σας τρομάζει το απίστευτο φαγητό που θα φάτε εννοείτε με την καλή έννοια.

Για να δείτε την εκτέλεση της συνταγής πατήστε ΕΔΩ

Καλαμάρι σαλάτα με φακές μπελουγκα και λιαστή ντομάτα

Υλικά:
1 συσκευασία καλαμάριλαγακης
1 συσκευασία φακέςμπελουγκα
2 καρότα
75 γρ λιαστήντομάτα
Λίγο μαϊντανό
Σκόρδο
Τσαιβς
Ρίγανη
Κρεμμύδι φρέσκο
Λάδι και λίγο λεμόνι για το ντρεσινκ μας

Για να δείτε την εκτέλεση της συνταγής πατήστε ΕΔΩ

Μύδια σε σουβλάκι με μαγιονέζα και πεστο

Υλικά για το κουρκούτι
7 κουταλιές αλεύρι απ
3 κουταλιές κορν φλαουρ
Λίγο αλάτι
Και σόδα σε υγρή μορφή τόσο όσο το κουρκούτι μας να είναι σφιχτό

Για το ντιπακι
3 κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλιά πεστο
Και 10-15 ξυλάκια για σουβλάκι
Λάδι για τηγάνι

Για να δείτε την εκτέλεση της συνταγής πατήστε ΕΔΩ

Σπιρτόξυλα καλαμαριού με διαλεχτά μπαχαρικά

Υλικά

1 συσκευασία καλαμάρι «ΛΑΓΑΚΗΣ»

450 γρ αλεύρι για ολές τις χρήσεις

150 γρ καλαμποκάλευρο

3-4 κ.σ. κουρκουμά σε σκόνη

1 κ.σ. κόλιανδρο σε σκόνη

½ κ.σ. κύμινο σε σκόνη

½ κ.σ. γλυκάνισο σε σκόνη

σουμάκ για το σερβίρισμα

λάδι για το τηγάνισμα

αλάτιπιπέρι

Για να δείτε την εκτέλεση της συνταγής πατήστε ΕΔΩ

Τηγανητός μπακαλιάρος με σαλάτα σπαράγγι

Υλικά

1 συσκευασία βακαλάος «ΛΑΓΑΚΗΣ»

2 λευκά σπαράγγια ψιλοκομμένα

5 πράσινα σπαράγγια ψιλοκομμένα

1 χούφτα κράνμπερι ψιλοκομμένο

1 χούφτα αμύγδαλα φιλέ τριμμένα

2 πορτοκάλια (το ένα φιλέτο και το άλλο σε χυμό)

αλεύρι σιμιγδάλι

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Για να δείτε την εκτέλεση της συνταγής πατήστε ΕΔΩ

Γαρίδες με μαύρο σπαγγέτι, κόκκινη πιπεριά & δυόσμο

Υλικά

1 συσκευασία γαρίδες «ΛΑΓΑΚΗΣ»

1 πακέτο μακαρόνια μαύρα

1 κόκκινη πιπεριά (τσίλι)

1 κ.σ. δυόσμο

1 κουταλιά ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

ΑλάτιΠιπέριΕλαιόλαδο

Για να δείτε την εκτέλεση της συνταγής πατήστε ΕΔΩ

Το χταπόδι Αλλιώς

Συστατικά:

1 συσκευασία χταπόδι «ΛΑΓΑΚΗΣ»

1 ποτήρι λευκό κρασί

3 κ.σ. ξύδι

5 φύλλα δάφνης

2 αγγούρια

1 ξερό κρεμμύδι

σπόρους από γλυκάνισο

σπόρους από κόλιανδρο

ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτιπιπέρι

Για να δείτε την εκτέλεση της συνταγής πατήστε ΕΔΩ

Ριζότο με λαχανικά και γαρίδες

Υλικά:
100 γρ ρύζι για ριζότο
5 γρ σελερι ψιλοκομ.
5γρ φοινόκιο ψιλοκομ.
10 γρ καρότο ψιλοκομ.
5 γρ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομ.
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομ.
4 γαρίδες καθαρισμένες
Λίγο μαϊντανό
20 γρ βούτυρο για το δέσιμο
50 μλ ούζο
1 κ.σ πελτέ ντομάτα
Αλάτι πιπέρι

Πριν ξεκινήσω την εκτέλεση της συνταγής νομίζω, ότι πολλοί από εσάς, όταν ακούτε ριζότο το αποφεύγετε σαν κάτι δύσκολο, χρονοβόρο και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Πάμε λοιπόν να δούμε αυτό το ριζότο, που είναι και νόστιμο και τελικά, δεν θέλει και τόσο πολύ χρόνο.

Για να δείτε την εκτέλεση της συνταγής πατήστε ΕΔΩ

Μουσακάς από Πέρκα

1 συσκευασία «ΠΕΡΚΑ ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΓΑΚΗΣ»

10 πατάτες μέτριες κομμένα σε φέτες λεπτές ή 2 κιλά

10 κολοκύθια σε κομμένα φέτες –λωρίδες λεπτές ή 2 κιλά

2 ντομάτες σε ροδέλες λεπτές ή 400 gr

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

1 πρέζα ρίγανη

Συνοδεύεται ιδανικά με ροζέ Syrah

Για να δείτε την εκτέλεση της συνταγής πατήστε ΕΔΩ

Σαλάτα Ντάκος με Κοκκινόψαρο

1 συσκευασία «ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ Α/Κ ΛΑΓΑΚΗΣ» του 1kg

1 σακούλα μικρή ντακάκια

3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (μισό ματσάκι)

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

1 πρέζα ρίγανη

½ φλιτζάνι λάδι ή 40 gr

½ κούπα νερό ή 100 ml

Λαδόκολλα- αλουμινόχαρτο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ 

1 ώριμη ντομάτα χωρίς την φλούδα

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού μπαλσάμικο

Συνοδεύεται ιδανικά με ούζο

Για να δείτε την εκτέλεση της συνταγής πατήστε ΕΔΩ

Γλώσσα ποσέ με φασολάκια και σπανάκι

1 συσκευασία «ΓΛΩΣΣΑ ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΓΑΚΗΣ»

½ φλιτζάνι νερό ή 40 gr

½ φλιτζάνι κρασί λευκό 40 gr

1 πρέζα εστραγκόν

Πιπέρι

½ κουταλιά του γλυκού κόκκους μουστάρδας( προαιρετικά)

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος

1 μικρό μπολ φασολάκια ή 100 gr

500 gr σπανάκι

Συνοδεύεται ιδανικά με λευκό κρασί gewürztraminer

Για να δείτε την εκτέλεση της συνταγής πατήστε ΕΔΩ

Μπιφτέκι από γαλέο για Burger

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία «ΓΑΛΕΟΣ ΦΕΤΑ ΛΑΓΑΚΗΣ»

1 συσκευασία 450 ml μαγιονέζα (προαιρετικά light)

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο ή 60 gr

5 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα ή 300 gr(μικρά κρεμμύδια)

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή 100 gr

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φρυγανιά τριμμένη ή 10 gr

2 ντομάτες σε ροδέλες

5 φύλλα μαρουλιού

4-5 ψωμάκια για burger 

Συνοδεύεται ιδανικά με λευκό κρασί Μαλαγουζιά…

Για να δείτε την εκτέλεση της συνταγής πατήστε ΕΔΩ

Βακαλάος Κανταΐφι με Ρατατούιγ λαχανικών

1 συσκευασία «BAKAΛΑΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΓΑΚΗΣ»

1 συσκευασία κανταΐφι (500 γραμμάρια)

7 πατάτες μέτριες κομμένες σε λεπτές ροδέλες ή 1 kg

6 κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες ή 700 gr

2 μέτρια κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες ή 250 gr

4 πιπεριές χρωματιστές σε μπαστουνάκια ή 400 gr

5 ντομάτες μέτριες τριμμένες στον τρίφτη ή 800 gr

½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο ή 240 ml

1 ½ κούπα ηλιέλαιο για το τηγάνι ή 400 ml

Συνοδεύεται ιδανικά με λευκό κρασί Μοσχοφίλερο

Για να δείτε την εκτέλεση της συνταγής πατήστε ΕΔΩ

Σούσι σε φόρμα με σολομό

Υλικά:

1 φύλλο φύκιΡυζόξιδο

150 γρ σολομό κομμένο σε φέτες

5 φύλλα σίσο ψιλοκομμένα (γιαπωνέζικη μέντα) [αν δεν βρείτε βάλτε μέντα κανονική]

2 φλιτζάνια ρύζι για σούσι 

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει δημοσιευτεί στην ηλεκτρονική εφημερίδα Τάδε ‘Εφη

Για να δείτε την εκτέλεση της συνταγής πατήστε ΕΔΩ

Σολομός με σάλτσα σαμπάνιας και ρύζι με λαχανικά

Υλικά:

240 γρ ρύζι (2 φλιτζάνια του τσαγιού)

2,5 κουταλιές βούτυρο (37 γρ)

1 κουταλιά Κρεμμύδι ξερό (15 γρ)

1κουταλια Κρεμμύδι φρέσκο (15 γρ)

1 μανιτάρι

120 ml κρέμα γάλακτος (1/2 φλιτζανιού τσαγιού)

120 ml σαμπάνια (1/2 φλιτζανιού τσαγιού)

1 σκελίδα σκόρδο

1 σολομό φιλέτοΛάδι για το τηγάνισμα

Λίγο σκόρδο

Νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει δημοσιευτεί στην ηλεκτρονική εφημερίδα Τάδε Έφη

Για να δείτε την εκτέλεση της συνταγής πατήστε ΕΔΩ

Κατηγορίες: Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*