Το σκόρδο είναι γηγενές της δυτικής Ασίας. Ευδοκιμεί σε εύκρατα και υποτροπικά κλίματα σε όλα τα μέρη του κόσμου. Παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλές μέσα στις περισσότερες κουζίνες.
Το σκόρδο είναι φυτό περίπου 70 εκ ύψος. Περιέχει έναν κεντρικό βολβό με σχήμα αυγού και περίπου 12 σκελίδες γύρω γύρω.
Βοτανικά το σκόρδο συγγενεύει με άλλα μέλη της οικογενείας αλλιακινης, όπως πράσα , άγρια σκόρδα και το κρεμμύδι.
Ο καλύτερος τρόπος είναι το σκόρδο να τρώγεται ωμό. Όταν ψηθεί το σκόρδο, χάνει την ικανότητα να δημιουργεί την δραστική ουσία allicin, η οποία είναι υπεύθυνη για τις ευεργετικές του επιδράσεις.
Κάποια από τα οφέλη του σκόρδου:
1)Μειώνει την χοληστερόλη
2)Καταπολεμά τους ιούς
3)Βελτιώνει την υγεία των οστών
4) Βελτιώνει την υγεία των αρθρώσεων πχ σε ανθρώπους που πάσχουν από αρθρίτιδα
5)Μειώνει τα άγχος και χαλαρώνει τα νεύρα
6)Καθαρίζει τους πνεύμονες

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.