Μπριζόλες με σάλτσα κρασιού

Υλικά
4 μπριζόλες από κόντρα φιλέτο
50 γρ. βούτυρο
2 κρεμμύδια μέτρια
500 ml κόκκινο ξηρό κρασί
250 ml νερό
1 κύβο μοσχάρι
20 γρ Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 25 γρ βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά(τα έχουμε κόψει μικρό καρέ), μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το κρασί και τα μαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μειωθούν στο μισό τα υγρά από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό (που έχουμε διαλύσει τον κύβο μέσα) αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Παράλληλα αλλατοπιπερωνουμε τις μπριζόλες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μπριζόλες ( σε δόσεις) για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά, εκτός αν τις θέλετε καλοψημένες. Βάζουμε τις μπριζόλες στην σάλτσα. Και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε 5 λεπτά μέσα στην σάλτσα και σερβίρουμε, ρίχνουμε τον μαϊντανό και καλή μας όρεξη!!
Για έξτρα γεύση μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σκόρδο στην σάλτσα όταν σοτάρετε τα κρεμμύδια!!!!

Original Source : Τάδε Έφη
Photo is not the original, it is edited by Sanchezguru
Κατηγορίες: Blog