Ρίγανη

Η ρίγανη εδωδιμεί στη μεσογειακή λεκάνη και ευδοκιμεί σε όλα τα ήπια γεωγραφικά πλάτη. Όσο εντονότερος ο Ήλιος, τόσο καλύτερο το άρωμα της.

Η ρίγανη είναι θάμνος με πολλά φύλλα. Φτάνει τους 50 πόντους σε ύψος. Τα πολλά της ωοειδή οξύληκτα φύλλα έχουν μήκος από 1,5 έως 2,5 εκ.

Το άρωμα και η γεύση προέρχεται από τα αιθέρια έλαια καρβαρκόλης και θυμόλης.

Η ρίγανη συγγενεύει με την μαντζουράνα αλλά σε γενικές γραμμές δεν συνδυάζονται καλά.

Κατά την μυθολογία η ρίγανη λέγεται ότι είναι ένα σύμβολο ευχαρίστησης εμπνευσμένο από την Αφροδίτη , την ελληνική θεά του έρωτα. Νύφες και γαμπροί στολίζονταν με γιρλάντες ρίγανης γιατί πίστευαν ότι η ρίγανη ήταν ένα ασφαλές μέσο για την ενίσχυση της αγάπης μεταξύ δυο ανθρώπων.

Επίσης να γνωρίζετε ότι:

Η ρίγανη χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από φουσκώματα , διάρροια και στομαχόπονους. Διεγείρει την όρεξη και ανακουφίζει τη δυσμηνόρροια, τη λαρυγγίτιδα και τη φαρυγγίτιδα.

Έχει απολυμαντικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που εφαρμόζονται κυρίως κατά του
βήχα.

Η ρίγανη είναι κλασσικό μπαχαρικό για την πίτσα και τα ζυμαρικά. Πάει ωραία με λαχανικά καθώς και με χοιρινό αλλά και μοσχάρι.

Η καλή πρώτη υλη είναι αυτή που κάνει την διαφορά σε όλα τα πιάτα έτσι λοιπόν και η ρίγανη. Προτείνω ανεπιφύλακτα την @organic Gaea τόσο στην ρίγανη αλλά και στα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρίας..

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*