- Δυσκολία συνταγής
- Eύκολη συνταγή
- Κατηγορία γεύματος
- Κάτι γρήγορο
- Δημοσιεύθηκε από
- Ημερομηνία
- October 28, 2019

Υλικά:
1 κιλό μελιτζάνες
50 μλ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
1 κ.σ μελάσα ροδιού
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ πετιμέζι ή ζάχαρη
20 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
- Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε στο φούρνο σε ένα ταψί με σχάρα.
- Τις ψήνουμε για 25-35 λεπτά μέχρι να μαυρίσουν και να μαλακώσουν. Ρίξτε που και που μια ματιά μήπως είναι έτοιμες νωρίτερα. Εδώ παίζει ρολό το μέγεθος της μελιτζάνας. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το φούρνο και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε να ιδρώσουν και να τις ξεφλουδίσουμε, όταν τις ξεφλουδίσετε αφαιρέστε αν όχι όλα όσα περιστέρα σπόρια μπορείτε.
- Παίρνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι 2-3 λεπτά και μετά προθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό
- Έπειτα προσθέτουμε τις μελιτζάνες που έχουμε κόψει την ντομάτα σε μεγάλα κομμάτια και που έχουμε ξεφλουδίσει, το πετιμέζι, την μελάσα ροδιού, το αλάτι, το πιπέρι και τον δυόσμο.
- Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά πριν κατεβάσουμε από την φωτιά δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου ή μαϊντανού και απαραίτητα με φρυγανισμένο ψωμί.
- Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση.. διασκεδάστε το!!
- #VagelisTips: Δεν βάζουμε το σκόρδο από την αρχή στο σοτάρισμα γιατί θα μαυρίσει!
Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.