Ζεστή μαγειρευτή μελιτζανοσαλάτα

Δυσκολία συνταγής
Eύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κάτι γρήγορο
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Ζεστή μαγειρευτή μελιτζανοσαλάτα

Υλικά:
1 κιλό μελιτζάνες
50 μλ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
1 κ.σ μελάσα ροδιού
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ πετιμέζι ή ζάχαρη
20 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
  2. Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε στο φούρνο σε ένα ταψί με σχάρα.
  3. Τις ψήνουμε για 25-35 λεπτά μέχρι να μαυρίσουν και να μαλακώσουν. Ρίξτε που και που μια ματιά μήπως είναι έτοιμες νωρίτερα. Εδώ παίζει ρολό το μέγεθος της μελιτζάνας. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το φούρνο και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε να ιδρώσουν και να τις ξεφλουδίσουμε, όταν τις ξεφλουδίσετε αφαιρέστε αν όχι όλα όσα περιστέρα σπόρια μπορείτε.
  4. Παίρνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι 2-3 λεπτά και μετά προθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό
  5. Έπειτα προσθέτουμε τις μελιτζάνες που έχουμε κόψει την ντομάτα σε μεγάλα κομμάτια και που έχουμε ξεφλουδίσει, το πετιμέζι, την μελάσα ροδιού, το αλάτι, το πιπέρι και τον δυόσμο.
  6. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά πριν κατεβάσουμε από την φωτιά δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου ή μαϊντανού και απαραίτητα με φρυγανισμένο ψωμί.
  7. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση.. διασκεδάστε το!!
  8. #VagelisTips: Δεν βάζουμε το σκόρδο από την αρχή στο σοτάρισμα γιατί θα μαυρίσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*