Χοιρινή Πανσέτα Γεμιστή με Φέτα, Ντομάτα και Πιπεριά

Δυσκολία συνταγής
Δύσκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κυρίως γεύμα
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Χοιρινή Πανσέτα Γεμιστή με Φέτα, Ντομάτα και Πιπεριά

Υλικά
2kg χοιρινή πανσέτα ξεκοκαλισμένη με το δέρμα
2 ντομάτες ώριμες
1 πράσινη πιπεριά
200gr φέτα
3 σκελίδες σκόρδο
2κσ μουστάρδα
3κσ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι

  1. Ξεκινάμε ανοίγοντας την πανσέτα μας από την πλευρά που βρίσκεται το κρέας, ώστε να είναι όσο πιο ισοπαχής γίνεται.
  2. Έπειτα χαράσσουμε σε σχήμα ρόμβου την πλευρά του δέρματος. Αλατοπιπερώνουμε καλά και τις 2 πλευρές της πανσέτας, προσθέτοντας και θυμάρι από την πλευρά του κρέατος.
  3. Κάνουμε επάλειψη με τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο την πλευρά του κρέατος για να πάνε παντού.
  4. Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση (ντομάτα, φέτα, πιπεριά, σκόρδο) και ομογενοποιούμε.
  5. Απλώνουμε τη γέμιση στην πλευρά του κρέατος να πάει παντού.
  6. Τυλίγουμε την πανσέτα με απαλές κινήσεις για να μένει όλη η γέμιση στο εσωτερικό της σε σχήμα ρολό.
  7. Προσέχουμε η πλευρά του δέρματος να βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά.
  8. Δένουμε καλά με σπάγκο μαγειρικής την πανσέτα ή χρησιμοποιούμε καλαμάκια για σουβλάκι για να την κρατήσουμε κλειστή.
  9. Βάζουμε το ρολό μέσα σε γάστρα (το δέρμα προς τα πάνω) με σχαρίτσα από κάτω και νερό και σκεπάζουμε.
  10. Μπορούμε να την τυλίξουμε και με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο διαδοχικά, εάν δεν υπάρχει η επιλογή της γάστρας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα .
  11. Ψήνουμε στους 180 για 2 ώρες σκεπασμένη και μισή ώρα ξεσκέπαστη στο τέλος στο πιο δυνατό του φούρνου μας για να γίνει τραγανό το δέρμα.
  12. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση.. διασκεδάστε το!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*