Χοιρινά παϊδάκια με πατάτες baby

Δυσκολία συνταγής
Eύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κυρίως γεύμα
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Χοιρινά παϊδάκια με πατάτες baby

Υλικά:

Για το κρέας:
1 κιλό παϊδάκια
2 κ.σ μέλι
Ρίγανη ‘’organic Gaea’’
Λίγη πάπρικα

Για την μαρινάδα του κρέατος:
1 λίτρο νερό
120 γρ κόκκινο ημίγλυκο κρασί
70 γρ αλάτι
5 δαφνόφυλλα
Λίγους κόκκους πιπέρι

Για τις πατάτες:
10-15 πατάτες baby
2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμύδι
5-6 φύλλα δυόσμο
50 γρ βούτυρο
Eλαιόλαδο
Αλάτι , πιπέρι
Ρίγανη ‘’organic Gaea

Για το ντιπ:
3 κ.σ γιαούρτι
1 κ.σ ηλιέλαιο
4 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

Λίγο αλάτι
Λίγο χυμό λεμόνι
Ξύσμα από μισό λεμόνι

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν fan του χοιρινού και πόσο μάλλον για τα παϊδάκια, αλλά πλέον είναι ότι πιο νόστιμο και γρήγορο (αν εξαιρέσουμε την αναμονή μέσα στην μαρινάδα) σε κρέας έχω φάει. Με την πρώτη δοκιμή σίγουρα θα το λατρέψετε.

 

 

  1. Έχω χωρίσει σε κατηγορίες το κάθε βήμα για να είναι ακόμα πιο εύκολο. Aς ξεκινήσουμε λοιπόν από την μαρινάδα για το κρέας, παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε όλα τα υλικά μέσα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  2. Στην συνεχεία αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Αφού κρυώσει βάζουμε μέσα το κρέας και το αφήνουμε 8-10 ώρες, το καλύτερο είναι, το πρώτο σκέλος να γίνει από το προηγούμενο βράδυ μέχρι την ώρα που θα μαγειρευτεί.
  4. Όταν το βγάλουμε από την μαρινάδα το σκουπίζουμε καλά με λίγο χαρτί και το βάζουμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το μέλι και με το χέρι αλείφουμε να πάει παντού. Ρίχνουμε την πάπρικα και την ρίγανη και το βάζουμε στο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  5. Όση ώρα περιμένουμε, παίρνουμε μια άλλη κατσαρόλα και βάζουμε τις πατάτες να βράσουν για 10 λεπτά, στην συνέχεια τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τις ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  6. Όταν βγουν από το φούρνο τις βάζουμε κατευθείαν σε ένα μεγάλο μπολ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι , το δυόσμο και τα βάζουμε μέσα, προσθέτουμε αλάτι (αν χρειάζεται άλλο), πιπέρι και την ρίγανη, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  7. Για το ντιπ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν, πόσο ξινό η πόσο αλμυρό το θέλετε το ορίζεται εσείς. Όταν είναι όλα έτοιμα σερβίρουμε και προσοχή μην ξεχάσετε το ντιπ που ταιριάζει πολύ με τις πατάτες.
  8. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση, διασκεδάστε το!!
  9. VagelisTips: Το μυστικό σε αυτή την συνταγή είναι ότι η μαρινάδα που στην ουσία είναι μια άλμη με κρασί που εισχωρεί μέσα στις ίνες του κρέατος και το κάνει πολύ μαλακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*