Bάφλα

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Επιδόρπιο / Γλυκό
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Bάφλα

Υλικά:
320 γρ αλεύρι
5 γρ αλάτι
15 γρ μπέϊκιν
45 γρ ζάχαρη
2 αυγά
350 ml γάλα
50 γρ βούτυρο λιωμένο
1 βανίλια ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι

  1. Πριν ξεκινήσουμε με τα υλικά, πρώτα και κύρια προθερμαίνουμε την βαφλιέρα. Τώρα αν δεν έχουμε βαφλιέρα, κανένα πρόβλημα, έχουμε 2 λύσεις: η μια είναι το σχαροτήγανο (που αν επιλέξουμε αυτή την λύση θέλει 3-4 λεπτά ψήσιμο η κάθε πλευρά) και η άλλη η τοστιέρα!! Ναι, η τοστιέρα. Απλά θέλει λίγη υπομονή παραπάνω.
  2. Παίρνουμε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι, το αλάτι, το μπέϊκιν και τη ζάχαρη.
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού.
  4. Στη συνέχεια, κάνουμε τα δυο μείγματα ένα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Τώρα με μια κουτάλα της σούπας βάζουμε το μείγμα στη βαφλιέρα και αφήνουμε για περίπου 4 λεπτά, εκτός αν θέλετε να είναι τραγανή η βάφλα, οπότε θα την αφήσετε παραπάνω.
  6. Καλή απόλαυση και μην ξεχνάτε ότι η μαγειρική είναι διασκέδαση...διασκεδάστε το. Αα!!!! Και κάτι ακόμα...έπεται συνέχεια στις βάφλες… Και θα είναι αλμυρές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*