- Δυσκολία συνταγής
- Eύκολη συνταγή
- Κατηγορία γεύματος
- Επιδόρπιο / Γλυκό
- Δημοσιεύθηκε από
- Ημερομηνία
- October 22, 2017

Υλικά:
320 γρ αλεύρι
5 γρ αλάτι
15 γρ μπέϊκιν
45 γρ ζάχαρη
2 αυγά
350 ml γάλα
50 γρ βούτυρο λιωμένο
1 βανίλια ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Πριν ξεκινήσουμε με τα υλικά, πρώτα και κύρια προθερμαίνουμε την βαφλιέρα. Τώρα αν δεν έχουμε βαφλιέρα, κανένα πρόβλημα, έχουμε 2 λύσεις: η μια είναι το σχαροτήγανο (που αν επιλέξουμε αυτή την λύση θέλει 3-4 λεπτά ψήσιμο η κάθε πλευρά) και η άλλη η τοστιέρα!! Ναι, η τοστιέρα. Απλά θέλει λίγη υπομονή παραπάνω.
- Παίρνουμε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι, το αλάτι, το μπέϊκιν και τη ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Στη συνέχεια, κάνουμε τα δυο μείγματα ένα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Τώρα με μια κουτάλα της σούπας βάζουμε το μείγμα στη βαφλιέρα και αφήνουμε για περίπου 4 λεπτά, εκτός αν θέλετε να είναι τραγανή η βάφλα, οπότε θα την αφήσετε παραπάνω.
- Καλή απόλαυση και μην ξεχνάτε ότι η μαγειρική είναι διασκέδαση...διασκεδάστε το. Αα!!!! Και κάτι ακόμα...έπεται συνέχεια στις βάφλες… Και θα είναι αλμυρές!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.