Τσουρέκια Volume 2

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Επιδόρπιο / Γλυκό
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Τσουρέκια Volume 2

Υλικά:
500 γρ αλεύρι
100 γρ βιτάμ
100 γρ ζάχαρη
1 κ.γ γλυκόζη
2 αυγά
120 μλ γάλα (χλιαρό)
1 φακελάκι μαγιά ξερή
3 γρ αλάτι
2 γρ μαστίχα
4 γρ βανίλια
6 γρ μαχλέπι
Το ασπράδι από 1 αυγό για το άλειμμα

Υπάρχει ένας μύθος γύρω από τα τσουρέκια ότι, είναι δύσκολα και και και…

Οι μύθοι είναι για να καταρρίπτονται όπως έγινε και με τα δικά μου τσουρέκια!! Ας μην μακρηγορώ πάμε
να δούμε την διαδικασία και να κρίνει ο καθένας μόνος του!

Πριν ξεκινήσω να πω ότι χρησιμοποίησα ειδικό αλεύρι για τσουρέκια που κυκλοφορεί στην αγορά και μας βοηθά
στις ίνες που δημιουργούνται στο τσουρέκι.

  1. Παίρνουμε τον κάδο του μίξερ και βάζουμε μέσα το αλεύρι, την μαγιά, και το αλάτι και τα δουλεύουμε λίγο στο μίξερ με το γάντζο.
  2. Παίρνουμε ένα κατσαρολακι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά. Όταν διαλυθούν τα προσθέτουμε μέσα στο κάδο του μίξερ και βάζουμε και τα αυγά χτυπάμε καλά για 15 λεπτά.
  3. Όση ώρα χτυπάμε προθερμαίνουμε το φούρνο στους 40 βαθμούς χωρίς αέρα, με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε μια στόφα που θα μας βοηθήσει να φουσκώσει το ζυμάρι.
  4. Αφού χτυπήσουμε καλά το μείγμα παίρνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε μέσα το μείγμα και το βάζουμε για 20 λεπτά μέσα στη "στοφα".
  5. Στη συνέχεια το βγάζουμε και το σκεπάζουμε για 45 λεπτά με μια πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη.
  6. Χωρίζουμε σε 150 γρ και πλάθουμε με τα χέρια μας μακρόστενες λωρίδες. Παίρνουμε 3 από αυτές και φτιάχνουμε μια πλεξούδα ή μπορούμε να κάνουμε και ατομικά τσουρεκάκια σε σχήμα σαλιγκάρι (το αφήνω στην δική σας κρίση).
  7. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο αλείφουμε με ασπράδι αυγού και τα πασπαλίζουμε αμύγδαλο φιλέ ή ότι άλλο θέλει ο καθένας.
  8. Ψήνουμε στον φούρνο με αέρα που έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς για 30- 40 λεπτά. Προσοχή φούρνος με φούρνο έχει διαφορά, οπότε ρίξτε μια ματιά νωρίτερα.
  9. Τελικά ήταν δύσκολη; Νομίζω πως όχι, απλά λίγο χρονοβόρα το δέχομαι!
  10. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση... Διασκεδάστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*