Τσιπούρα σε κρούστα αλατιού

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κυρίως γεύμα
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Τσιπούρα σε κρούστα αλατιού

Υλικά:
1 τσιπούρα
2 κιλά αλάτι χοντρό (θέλουμε να καλύψει όλο το ψάρι)
πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
θυμάρι

Μιλάμε ίσως για την πιο εύκολη συνταγή για νοστιμότατο, ζουμερό και εξαιρετικά γευστικό ψάρι που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Δοκιμάστε το και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

  1. Αρχικά καθαρίζουμε πολύ καλά το ψάρι εάν δεν το έχουμε πάρει καθαρισμένο.
  2. Στα υλικά δεν αναγράφονται δοσολογίες καθώς όπως σας είπα είναι η πιο εύκολη συνταγή για ψάρι που έχετε ξανακάνει. Πάμε λοιπόν.
  3. Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
  4. Ξεκινάμε απλώνοντας ένα στρώμα αλατιού στον πάτο του σκεύους που θα χρησιμοποιήσουμε.
  5. Θέλουμε η επιφάνεια της στρώσης αυτής να είναι λίγο μεγαλύτερη από την επιφάνεια που θα καλύψει το ψάρι.
  6. Πάνω στο αλάτι προσθέτουμε οτιδήποτε θέλουμε από μυρωδικά για να αρωματίσουμε το ψάρι.
  7. Πάνω στο αλάτι προσθέτουμε οτιδήποτε θέλουμε από μυρωδικά για να αρωματίσουμε το ψάρι. Εγώ προτείνω ξύσμα από λεμόνι και κλωνάρια από φρέσκο θυμάρι (ή θυμάρι ξερό).
  8. Βάζουμε το ψάρι στην επιφάνεια αλατιού που έχουμε στρώσει και προσθέτουμε ότι άλλο από μυρωδικά θέλουμε πριν το σκεπάσουμε όλο.
  9. Δεν θέλουμε να φαίνεται το ψάρι καθόλου. Πρέπει να βλέπουμε μόνο ένα λοφάκι από αλάτι σε σχήμα ψαριού.
  10. Ψήνουμε στους 200 για 25’ λεπτά εάν μιλάμε για ψάρι 500 με 800 γραμμάρια ή για 45 λεπτά για ψάρι βάρους 1,5 με 2 kg.
  11. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση.. διασκεδάστε το!!
  12. #VagelisTipΑφού σπάσουμε την κρούστα και σερβίρουμε το ψάρι μας μπορούμε να κρατήσουμε το περισσότερο από το αλάτι που χρησιμοποιήσαμε και να το ξαναχρησιμοποιήσουμε την επομένη φορά που θα κάνουμε τη συνταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*