Το χταπόδι Αλλιώς

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κυρίως γεύμα
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Το χταπόδι Αλλιώς

Συστατικά:

1 συσκευασία χταπόδι «ΛΑΓΑΚΗΣ»

1 ποτήρι λευκό κρασί

3 κ.σ. ξύδι

5 φύλλα δάφνης

2 αγγούρια

1 ξερό κρεμμύδι

σπόρους από γλυκάνισο

σπόρους από κόλιανδρο

ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτιπιπέρι

Source: Youtube channel Λαγάκης Videos

  1. Παίρνουμε μια κατσαρόλα, βάζουμε το χταπόδι και προσθέτουμε το κρασί, το ξύδι και το νερό τόσο, ώστε να σκεπάσει το χταπόδι.
  2. Δένουμε τα μπαχαρικά μας σε ένα τούλι, το λεγόμενο bouquet garni, ώστε στο τέλος του μαγειρέματος να το αφαιρέσουμε.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι και βάζουμε δυνατά την φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και μετά την βάζουμε περίπου στην μέση.
  4. Όταν θα έχει βράσει το χταπόδι έχει έρθει η ώρα να προσθεσουμε το κρεμμύδι και το αγγούρι.
  5. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 45 λεπτά ακόμα, δοκιμάζουμε και είμαστε σχεδόν έτοιμοι να το σερβίρουμε.
  6. Όταν βράσει και είναι έτοιμο αφαιρούμε το χταπόδι από την κατσαρόλα, αφαιρούμε το τούλι με τα μπαχαρικά μας (bouquet garni) και θα πολτοποιήσουμε τα λαχανικά μας.
  7. Εάν ο πολτός βγεί αρκετά στερεός, ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ λίγο από τον ζωμό μας.
  8. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο σκόρδο στην αρχή όταν βράσετε το χταπόδι ή στο τέλος για να έχει περισσότερη γεύση.
  9. Μην ξεχνάτε πως η μαγειρική είναι διασκέδαση, οπότε διασκεδάστε το. Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*