Το τέλειο σνακ

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Snack
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Το τέλειο σνακ

Υλικά:
Α) Για φουντουκιά, κασιους, αμύγδαλα:
500 γρ όποιο ξηρό καρπό θέλουμε
2 κ.γ κύμινο
Λίγο αλάτι
1,5 κ.γ καπνιστή πάπρικα

Β) Για φιστίκια :
500 γρ φιστίκια ανάλατα
4 κ.γ wasabi (σουσάμι)
2,5 κ.γ ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Γ ) Για τα τσιπς τορτίγιας:
3-4 τορτίγιες μεσαίου μεγέθους
Ελαιόλαδο για το άλειμμα
2 κ.γ κύμινο
1κ.γ καπνιστή πάπρικα
Λίγο αλάτι

Τι το καλύτερο από ένα υγιεινό σνακ για ένα μάζεμα με φίλους; ή για ένα παιδικό πάρτι; ή για την λιγούρα;

Θα σας δώσω 3 διαφορετικές εκδοχές και αποφασίστε ποιά θα είναι η αγαπημένη σας. Εγώ πάντως ακόμα δεν κατέληξα, μάλλον όλες.

 

  1. Η διαδικασία όσο και η βαθμοί ψησίματος στους ξηρούς καρπούς είναι η ίδια. Οπότε στο σκέλος Α και Β το μόνο που κάνουμε είναι: παίρνουμε ένα ταψί μικρό και βάζουμε τους ξηρούς καρπούς προσθέτουμε το λάδι και τους ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι.
  2. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά τους και ξανά ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα μπαχαρικά. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς και τα δυο απλά εγώ έψησα για 12 λεπτά τα φουντουκιά και για 14 λεπτά τα φιστίκια. Αυτό έχει να κάνει με το πόσο καβουρδισμένα τα θέλετε.
  3. Και για την τρίτη πρόταση με τα τσιπς τορτιγιας, σε ένα ταψί κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε τις τορτιγιες (μικρά σαν τσιπς είναι καλυτέρα) και τα στρώνουμε στο ταψί , με ένα πινέλο αλείφουμε με το λάδι και από τις δυο πλευρές και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
  4. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγάνα.
  5. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση, διασκεδάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*