Τάρτα με λεμόνι και μαρέγκα (Lemon Pie)

Δυσκολία συνταγής
Eύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Επιδόρπιο / Γλυκό
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Τάρτα με λεμόνι και μαρέγκα (Lemon Pie)

Υλικά:

Για την ζύμη:
230 γρ αλεύρι γ.ο.χ
110 γρ βούτυρο
25 γρ νερό
25 γρ ζάχαρη
1 αυγό

Για την κρέμα:
250 μλ γάλα
2 κρόκους
50 γρ ζάχαρη
30 γρ αλεύρι
Χυμό από ένα λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Για την μαρέγκα:
2 ασπράδια αυγών
140 γρ ζάχαρη
3 κ.σ νερό

Μπορεί να φαίνεται σύνθετη, αλλά δεν είναι και τόσο. Θα το διαπιστώσετε στην πορεία!

 

 

 

 

 

  1. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο και κάνουμε ένα βουναλάκι το αλεύρι.
  2. Με τα χεριά μας ανακατεύουμε βούτυρο και αλεύρι πολύ καλά, κάνουμε μια τρύπα στην μέση και προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό.
  3. Φτιάχνουμε μια μπάλα αλλά δεν την ζυμώνουμε πολύ, την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Στην συνεχεία ανοίγουμε την ζύμη περίπου μισό εκατοστό σε πάχος και σε φάρδος λίγο μεγαλύτερη από την φόρμα.
  5. Θα χρειαστούμε μια φόρμα 26-28 εκ. στρώνουμε με απαλές κινήσεις την ζύμη μέσα στην φόρμα και πατάμε γύρω γύρω τα τοιχώματα. Αυτό που περισσεύει το κόβουμε με ένα μαχαίρι.
  6. Τρυπάμε στο κέντρο την ζύμη με ένα πιρούνι (4-5 τσιμπήματα) και την βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
  7. Όσο περιμένουμε ανοίγουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς να προθερμανθεί , στην συνέχεια ψήνουμε για 20 λεπτά με βαρίδια στην τάρτα για να μην φουσκώσει (εγώ έβαλα ρεβίθια) και στην συνέχεια αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε άλλα δέκα λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Στην συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε το γάλα μέχρι να πάρει μια βράση , σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια λιπαρή κρέμα και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τα δυο μείγματα τα κάνουμε ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε, όσο βράζει, τόσο σφίγγει η κρέμα.
  9. Την βάζουμε σε ένα μπολ όταν την βγάλουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά, την σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην πιάσει πέτσα και την αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Κλείνοντας σιγά σιγά πάμε να κάνουμε την μαρέγκα. Χτυπάμε τα ασπράδια για 4-5 λεπτά με ένα μίξερ να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα μικρό κατσαρολακι βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να λιώσουν και τα προσθέτουμε στην συνέχεια στην μαρέγκα.
  11. Χτυπάμε άλλα 4-5 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Πάμε να ενώσουμε το γλυκό. Παίρνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και προθέτουμε μέσα 2 κουταλιές από την μαρέγκα και ανακατεύουμε.
  12. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα στην βάση της τάρτας και στρώνουμε να πάει παντού. Απλώνουμε την μαρέγκα και στην συνέχεια καίμε με ένα φλόγιστρο από πάνω ίσα ίσα για το χρώμα.
  13. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση, διασκεδάστε το!!
  14. VagelisTips: 1. Αν δεν έχετε φλόγιστρο βάλτε την τάρτα στο γκριλ του φούρνου για δυο λεπτά να πάρει ισα ισα χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*