Γλυκό του κουταλιού ντοματάκι

Χρόνος προετημασίας
118 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
108 λεπτά
Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Επιδόρπιο / Γλυκό
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
0 λίγο
Ασβέστη
0 αποφλοιωμένα
Αμύγδαλα
2 κιλά
Ζάχαρη
0 λίγο
Ροδόνερο
2 λίγο
Κανέλα
Γλυκό του κουταλιού ντοματάκι
  1. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα ντοματάκια, ανοίγοντας δύο τρύπες στην βάση τους. Ανακατεύουμε αρκετό νερό με μία χούφτα ασβέστη και μόλις κατακάτσει και ξεχωρίσει, από το νερο ρίχνουμε το νερό αυτό στη λεκάνη με τα ντοματάκια μέχρι να σκεπαστούν όλα καλά.
  2. Τα αφήνουμε στο ασβεστόνερο όλη τη νύχτα και το πρωί τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό για να φύγει ο ασβέστης. Παίρνουμε ένα ένα τα ντοματάκια και τα πιέζουμε δυνατά μέχρι να βγάλουν όλα τα νερά τους. Βάζουμε μέσα σε κάθε ντοματάκι ένα αμύγδαλο και ένα γαρίφαλο.
  3. Τοποθετούμε τα ντοματάκια σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε την ζάχαρη, το ροδόνερο και την κανέλα και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο μοσχοκάρυδο και την κατεβάζουμε από την φωτιά.
  5. Μολις κρυώσουν τα ντοματάκια, τα βάζουμε σε βάζα, ρίχνοντας από πάνω σιρόπι για να σκεπαστούν καλά.