Αρνί Γεμιστό

Δυσκολία συνταγής
Πολύ Δύσκολη συνταγή
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
1 μικρό
Αρνί
1 ψιλοκομμένο
Κρεμμύδι
3 ψιλοκομμένα
Φρέσκα Κρεμμυδάκια
2 φλιτζάνια
Ρύζι
0 λίγο
Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
0 λίγο
Άνιθος
0 λίγο
Δυόσμος
0 λίγο
Γαλέτα
0 λίγο
Βούτυρο
0 λίγο
Αλάτι
0 λίγο
Πιπέρι
Αρνί Γεμιστό
  1. Βγάζετε τα εντόσθια από το αρνί και τα πλένετε πολύ καλά.
  2. Τα ζεματάτε σε βραστό νερό και τα στραγγίζετε.
  3. Στη συνέχεια τα βράζετε με κρεμμύδι και αλατοπίπερο.
  4. Όταν βράσουν τα βγάζετε από το ζωμό τους, τον οποίο κρατάτε, και τα ψιλοκόβετε.
  5. Τσιγαρίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέτετε πέντε φλιτζάνια τσαγιού από το ζωμό.
  6. Αφού βράσει ρίχνετε τα εντόσθια, το ρύζι, άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε το μείγμα μέχρι να πήξει.
  7. Γεμίζετε με το μείγμα το αρνί, αφού πρώτα αλατοπιπερώσετε και πασπαλίσετε με τριμμένη γαλέτα το εσωτερικό του.
  8. Ράβετε την κοιλιά.
  9. Αλείφετε το αρνί εξωτερικά με λεμόνι, το αλατοπιπερώνετε και το περιχύνετε με βούτυρο λιωμένο.
  10. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο. Όταν ψηθεί ανοίγετε την κοιλιά για να στραγγίξετε το λίπος από το ψήσιμο του αρνιού και βγάζετε τη γέμιση με το κουτάλι. Σερβίρετε μια μερίδα αρνί και δίπλα γέμιση

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*