Αρνί Φρικασέ

Χρόνος προετημασίας
20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
45 λεπτά
Δυσκολία συνταγής
Πολύ Δύσκολη συνταγή
Μερίδες
6 people
Κατηγορία γεύματος
Κυρίως γεύμα
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
1 κούπα
Λάδι
2 κιλά
Αρνάκι (σε μερίδες)
1 κιλό
Φρέσκα Κρεμμυδάκια
1/2 κιλό
Μαρούλια
1/2 κούπα
Άνιθος (ψιλοκομμένος)
2 μεγάλα
Αυγά
1/2 κούπα
Χυμός Λεμονιού
Αρνί Φρικασέ
  1. Βάλτε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του αρνιού.
  2. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και μισή κούπα νερό.
  3. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μισομαλακώσει το κρέας.
  4. Στο μεταξύ, καθαρίστε, πλύντε καλά τα κρεμμυδάκια και τη σαλάτα και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια.
  5. Τα κρεμμυδάκια μπορείτε να τα ζεματίσετε προηγουμένως, σε λίγο νερό και να τα στραγγίσετε. Έτσι το φαγητό γίνεται ελαφρύτερο.
  6. Ρίξτε τα μαζί με το μαρούλι, το άνηθο και το μαϊντανό στην κατσαρόλα με το κρέας και αφήστε τα να βράσουν, χωρίς να λιώσουν.
  7. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμονιού, σ' ένα μπολ. Ρίξτε μέσα σ' αυτά λίγο από το ζουμί του φαγητού και αδειάστε τα επάνω στο φαγητό, κουνώντας την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις, έτσι ώστε το αυγολέμονο να πάει παντού, χωρίς να χαλάσει η εμφάνιση του.
  8. Σερβίρετε το αμέσως. Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*