Η Μηλόπιτα

Δυσκολία συνταγής
Δύσκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Επιδόρπιο / Γλυκό
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Η Μηλόπιτα
Υλικά:
1 σκέλος:
150γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
150 γρ καστανή ζάχαρη
250 γρ βούτυρο αγελάδας
4 βανίλιες
450 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ βρώμη
2 σκέλος:
350 ζάχαρη καστανή
1 κ.γ κανέλα
Μισό ποτήρι του νερού ρούμι
2700 γρ μήλα πράσινα καθαρισμένα
Λίγο μοσχοκάρυδο
  1. Βάζουμε μέσα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε όλα τα υλικά από το 1 σκέλος, εκτός από το κουάκερ.
  2. Όταν αρχίσει η ζύμη και σφίγγει την βγάζουμε, αφαιρούμε 250 γρ από την ζύμη και το υπόλοιπο, το στρώνουμε σε μια βάση 26-28 εκατοστών.
  3. Σηκώνουμε την ζύμη ελαφρώς στα τοιχώματα τις φόρμας.
  4. Στην συνεχεία παίρνουμε τα 250 γρ ζύμης που αφαιρέσαμε και τα χτυπάμε για 2 λεπτά με το κουάκερ και το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε μια μπασίνα βάζουμε τα υλικά από το 2 σκέλος και ανακατεύουμε, τα μήλα εγώ τα έχω κόψει στην μέση και ξανά στην μέση, εσείς δώστε ότι σχήμα θέλετε αλλά προσοχή να μην είναι μεγάλα κομμάτια.
  6. Αφού ανακατέψουμε καλά τα μήλα με τα υπόλοιπα υλικά, τα βάζουμε μέσα στην φόρμα που έχουμε στρώσει την ζύμη και από πάνω τρίβουμε με τα χέρια μας την ζύμη με το κουάκερ, που κάναμε στην αρχή.
  7. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 75 λεπτά, 60 λεπτά σκεπάστε την με αλουμινόχαρτο και 15 λεπτά χωρίς .
  8. Καλή απόλαυση!!!!
  9. ο chef προτείνει : *Αν θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε πρώτα με το δεύτερο σκέλος για να τραβήξουν περισσότερα υγρά και αρώματα τα μήλα!!! *Αν θέλετε να αποφύγετε να βάλετε αλεύρι μπορείτε να να βάλετε την ίδια ποσότητα σε βρώμη, αρκεί πρώτα να την περάσετε στο μπλέντερ!!!