Μοσχάρι με κρέμα ρεπανιού

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κυρίως γεύμα
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Μοσχάρι με κρέμα ρεπανιού

Υλικά:
4 φέτες μοσχάρι 150-180 γρ (προτιμήστε το κιλότο χωρίς λίπος)
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
6 κουταλιές κρέμα γάλακτος
4 κουταλάκια κρέμα ρεπανιού
2 κουταλιές
6-7 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Λίγο μπούκοβο
1 φρέσκο χοντροκομμένο κρεμμύδι για το ντεκόρ

  1. Βάζουμε τις φέτες μοσχάρι σε ένα πλαστικό μπολ και προσθέτουμε την σόγια και το ελαιόλαδο (ίσως χρειαστεί λίγο ελαιόλαδο περισσότερο, ώστε να το καλύψει το κρέας).
  2. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 1-2 ώρες μέσα στο ψυγείο.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και την κρέμα ρεπανιού* και την βάζουμε και αυτή στο ψυγείο.
  4. Παίρνουμε ένα σχαροτήγανο και ρίχνουμε το φυστικέλαιο** και περνάμε το κρέας από 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά.
  5. Την μαρινάτα που είχαμε το κρέας την κρατάμε θα μας χρειαστεί αργότερα. Αφού ψήσουμε το κρέας τα αφήνουμε στην άκρη.
  6. Τώρα ας δούμε και την σάλτσα!
  7. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε τα κρεμμύδια , το σκόρδο , το μπούκοβο και την μαρινάτα που είχαμε το κρέας , το αφήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει λίγο η σάλτσα.
  8. Περιχύνουμε το κρέας με την σάλτσα και ντεκοράρουμε με το χοντροκομμένο κρεμμύδι.
  9. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση.. διασκεδάστε το. Καλή απόλαυση!!
  10. #VagelisTips *κρέμα ρεπανιού : αν δεν βρείτε κρέμα ρεπανιού αντικαταστήστε με αγριοράπανο τριμμένο ή σε πάστα ( horseradish ή χρένο)
  11. **φυστικέλαιο: αν δεν βρείτε φυστικέλαιο βάλτε ηλιέλαιο, αλλά ψάξτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*