Σπιρτόξυλα καλαμαριού με διαλεχτά μπαχαρικά

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κυρίως γεύμα
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Σπιρτόξυλα καλαμαριού με διαλεχτά μπαχαρικά

Υλικά

1 συσκευασία καλαμάρι «ΛΑΓΑΚΗΣ»

450 γρ αλεύρι για ολές τις χρήσεις

150 γρ καλαμποκάλευρο

3-4 κ.σ. κουρκουμά σε σκόνη

1 κ.σ. κόλιανδρο σε σκόνη

½ κ.σ. κύμινο σε σκόνη

½ κ.σ. γλυκάνισο σε σκόνη

σουμάκ για το σερβίρισμα

λάδι για το τηγάνισμα

αλάτιπιπέρι

Source: You tube Λαγάκης Frozen

  1. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, καθώς θα μας πάρει για να την ετοιμάσουμε, όχι πάνω από 10 λεπτά μαζί με το τηγάνισμα! Ας ξεκινήσουμε
  2. Έχουμε ξεπαγώσει το καλαμάρι και το έχουμε κόψει σε κομματάκια σχήματος σπιρτόξυλου.
  3. Σε μία άλλη μπασίνα βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καλαμποκάλευρο, κόλιανδρο τριμμένο, κουρκουμά, κύμινο, αλάτι και γλυκάνισο και ανακατεύουμε.
  4. Αφού έχουμε στραγγίξει το καλαμάρι, το βάζουμε στην μπασίνα με το μείγμα, το τινάζουμε για να φύγει το πολύ αλεύρι και το βάζουμε στο τηγάνι.
  5. Το χρώμα που αφήνει το αλευρομένο καλαμάρι είναι από το καλαμποκάλευρο. Τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά όχι παραπάνω, γιατί σκληραίνει το καλαμάρι.
  6. Τα αφήνουμε σε ένα βαθύ πιάτο με μια χαρτοπετσέτα για να στραγγίξουν και είμασατε έτοιμοι για το σερβίρισμα.
  7. Και τώρα θα δώσουμε έξτρα γεύση πασπαλίζοντας με λίγο σουμάκ, η γεύση που θα δώσει το σουμάκ θα το απογειώσει, ταιριάζει τόσο στα θαλασσινά, όσο και στα κρεατικά.
  8. Καλή σας όρεξη. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση... διασκεδάστε το!!! Καλή απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*