- Δυσκολία συνταγής
- Eύκολη συνταγή
- Κατηγορία γεύματος
- Κυρίως γεύμα
- Δημοσιεύθηκε από
- Ημερομηνία
- April 13, 2019

Υλικά:
500 γρ παντζάρια
1 μέτρια πατάτα
3 καρότα
1 πράσο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Προαιρετικά 1 κουταλιά βούτυρο
Για το σβήσιμο:
1 ποτήρι Κόκκινο κρασί
Για το ντεκόρ:
Κατίκι
Ξηρούς καρπούς
Λίγο δυόσμο
Τι πιο ωραίο, γρήγορο και νόστιμο υπάρχει άραγε από τις σούπες και πόσο μάλλον αυτή η τέλεια σούπα παντζάρι!
Μια δοκιμή νομίζω αξίζει και με το παραπάνω!
- Για αρχή θα ξεκινήσουμε καθαρίζοντας και πλένοντας καλά όλα τα υλικά και στην συνέχεια θα τα χοντρόκόψουμε, μην σας απασχολεί το σχήμα.
- Τώρα παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε όλα τα υλικά με λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό ακόμα .
- Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφτούν τα υλικά. Βράζουμε για περίπου 25 λεπτά απλά, πριν σβήσουμε την σούπα βλέπουμε αν έχουν μαλακώσει όλα τα υλικά.
- Έπειτα με ένα ραβδομπλέντερ περνάμε την σούπα μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά αν θέλουμε βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο .
- Πειραματιστείτε γενικά με τις σούπες βελουτέ και κάντε διάφορους συνδυασμούς σε λαχανικά, είναι τόσο θρεπτικές που αξίζει και με το παραπάνω.
- Εγώ διακόσμησα με κατίκι, ξηρούς καρπούς και δυόσμο. Εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει απλά να πω, ό,τι το κατίκι της πάει τέλεια!
- Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση.. διασκεδάστε το!!