Σούπα παντζάρι

Δυσκολία συνταγής
Eύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κυρίως γεύμα
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Σούπα παντζάρι

Υλικά:
500 γρ παντζάρια
1 μέτρια πατάτα
3 καρότα
1 πράσο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Προαιρετικά 1 κουταλιά βούτυρο

Για το σβήσιμο:
1 ποτήρι Κόκκινο κρασί

Για το ντεκόρ:
Κατίκι
Ξηρούς καρπούς
Λίγο δυόσμο

Τι πιο ωραίο, γρήγορο και νόστιμο υπάρχει άραγε από τις σούπες και πόσο μάλλον αυτή η τέλεια σούπα παντζάρι!

Μια δοκιμή νομίζω αξίζει και με το παραπάνω!

  1. Για αρχή θα ξεκινήσουμε καθαρίζοντας και πλένοντας καλά όλα τα υλικά και στην συνέχεια θα τα χοντρόκόψουμε, μην σας απασχολεί το σχήμα.
  2. Τώρα παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε όλα τα υλικά με λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό ακόμα .
  3. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφτούν τα υλικά. Βράζουμε για περίπου 25 λεπτά απλά, πριν σβήσουμε την σούπα βλέπουμε αν έχουν μαλακώσει όλα τα υλικά.
  4. Έπειτα με ένα ραβδομπλέντερ περνάμε την σούπα μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά αν θέλουμε βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο .
  5. Πειραματιστείτε γενικά με τις σούπες βελουτέ και κάντε διάφορους συνδυασμούς σε λαχανικά, είναι τόσο θρεπτικές που αξίζει και με το παραπάνω.
  6. Εγώ διακόσμησα με κατίκι, ξηρούς καρπούς και δυόσμο. Εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει απλά να πω, ό,τι το κατίκι της πάει τέλεια!
  7. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση.. διασκεδάστε το!!