Σούπα φυστίκι

Δυσκολία συνταγής
Eύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Σούπα
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Σούπα φυστίκι
Υλικά
1 κουταλιά φυστικέλαιο (αντικατάστ. με βούτυρο αγελαδινό)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 μικρές καυτερές κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά κανονική
500 γρ πατάτες ξεφλουδισμένες κομμένες σε κυβάκια (καρέ)
1 καρότο ξεφλουδισμένο κομμένο
1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
2/3 του φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
1 φλιτζάνι καλαμπόκι

1/4 του φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

αλάτι πιπέρι

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις καυτερές και την κόκκινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες, το καρότο, τον ζωμό και το καλαμπόκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  3. Στην συνέχεια πολτοποιούμε την σούπα και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τον κόλιανδρο.
  4. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και είναι έτοιμη η σούπα! Γαρνίρουμε με το ψημένο φιστίκι! Καλή απόλαυση!!!
  5. Tip: Η σούπα αυτή τρώγεται και κρύα και είναι εξίσου γευστική!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*