- Δυσκολία συνταγής
- Eύκολη συνταγή
- Κατηγορία γεύματος
- Σούπα
- Δημοσιεύθηκε από
- Ημερομηνία
- February 2, 2017

Υλικά
1 κουταλιά φυστικέλαιο (αντικατάστ. με βούτυρο αγελαδινό)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 μικρές καυτερές κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά κανονική
500 γρ πατάτες ξεφλουδισμένες κομμένες σε κυβάκια (καρέ)
1 καρότο ξεφλουδισμένο κομμένο
1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
2/3 του φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
1/4 του φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις καυτερές και την κόκκινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, το καρότο, τον ζωμό και το καλαμπόκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Στην συνέχεια πολτοποιούμε την σούπα και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τον κόλιανδρο.
- Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και είναι έτοιμη η σούπα! Γαρνίρουμε με το ψημένο φιστίκι! Καλή απόλαυση!!!
- Tip: Η σούπα αυτή τρώγεται και κρύα και είναι εξίσου γευστική!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.