Σολομός στο τηγάνι με σαλάτα κους-κους και ρόδι

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κυρίως γεύμα
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Σολομός στο τηγάνι με σαλάτα κους-κους και ρόδι

Υλικά:
1 φέτα σολομό
100 γρ κους-κους ή πλιγούρι
Μισό ρόδι καθαρισμένο
10 φύλλα μαϊντανού
Χυμό από μισό λεμόνι + το ξύσμα του
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Όταν θέλετε να φάτε κάτι γρήγορα και ταυτόχρονα νόστιμο δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή. Θα καταλάβετε τι εννοώ μόλις την δοκιμάσετε.

  1. Παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε ελάχιστο λάδι μέχρι να κάψει.
  2. Όταν κάψει βάζουμε μέσα το σολομό και τον ψήνουμε 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά (το πόσο ψημένο το θέλετε το βλέπετε και εσείς).
  3. Όση ώρα περιμένουμε , βάζουμε σε ένα μπολ το κους-κους με 100 μλ χλιαρό προς ζεστό νερό με λίγο αλάτι και το αφήνουμε 5 λεπτά να φουσκώσει.
  4. Όταν φουσκώσει ψιλοκόβουμε μέσα το μαϊντανό και βάζουμε το ρόδι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι , ελαιόλαδο το λεμόνι και το ξύσμα του και ανακατεύουμε.
  5. Όταν είναι έτοιμος ο σολομός σερβίρουμε δίπλα με την δροσερή σαλάτα που φτιάξαμε.
  6. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση, διασκεδάστε το!!
  7. Τιπς: Το πλιγούρι θέλει βράσιμο και όχι απλά να φουσκώσει. Οπότε βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα και βραστέ το καλά πριν κάνετε την υπόλοιπη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*