Σοκολατένιο Μπανοφι (banoffee)

Δυσκολία συνταγής
Δύσκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Επιδόρπιο / Γλυκό
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Σοκολατένιο Μπανοφι (banoffee)

Υλικά:
500 γρ σοκολατένια μπισκότα
200 γρ βούτυρο
2 έτοιμα γάλατα καραμελώμενα ή 2 ζαχαρούχα
5 μπανάνες μέτριες
500 γρ κρέμα γάλακτος
1 ζελατίνη

Τι πιο ωραίο και απολαυστικό από την τραγανή βάση σοκολατένιου μπισκότου σε συνδυασμό με την καραμέλα και τις μπανάνες; Να σας πω εγώ.. Το μπανοφι.

Πάμε να δούμε το πώς, και θα καταλάβετε γιατί πράγμα μιλαω όταν το φτιάξετε!

  1. Ξεκινάμε και βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το λιώνουμε, δεν θέλουμε να κάψει απλά να λιώσει.
  2. Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν καλά και αφού λιώσει το βούτυρο τα κάνουμε ένα μείγμα.
  3. Τα ανακατεύουμε καλά και το στρώνουμε σε μια φόρμα 26εκ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Τώρα με την καραμέλα, έχουμε 2 επιλογές η πρώτη και γρηγορότερη είναι να πάρουμε έτοιμη την καραμέλα ή διαφορετικά βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα να βράσει για 2- 2:30 ώρες και κοιτάμε να είναι συνεχώς σκεπασμένο με νερό , όταν την ανοίξετε θα έχει τα χρώμα της καραμέλας και θα έχει πήξει.
  5. Στην συνέχεια και επειδή ξέρω ότι θα πάρετε την έτοιμη καραμέλα για εξοικονόμηση χρόνου την βάζουμε σε μια κατσαρόλα και την ζεσταίνουμε ελαφρά.
  6. Μέχρι να ζεσταθεί βάζουμε σε κρύο νερό την ζελατίνη μέχρι να μαλακώσει, όταν μαλακώσει την βάζουμε μέσα στην καραμέλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως και τότε αποσύρουμε από την φωτιά.
  7. Πάμε σιγά σιγά να κλείσουμε το γλυκό. Παίρνουμε την φόρμα με την βάση μπισκότου από το ψυγείο και γεμίζουμε μέχρι την μέση με την καραμέλα, ψιλοκόβουμε από πάνω τις μπανάνες και αφήνουμε στην άκρη.
  8. Τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Στρώνουμε πάνω από το γλυκό την σαντιγί, διακοσμούμε με ότι θέλουμε από πάνω και σερβίρουμε.
  9. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση.. διασκεδάστε το!!
  10. #VagelisTips *Όπως αναφέρω και μέσα στην συνταγή, βράζουμε για 2-2:30 ώρες το ζαχαρούχο γάλα και έχουμε έτοιμη προς χρήση καραμέλα. Συντηρείτε όσο και το γάλα. *Μπορείτε να γεμίσετε χωνάκια παγωτού και να τα κάνετε για παιδικό πάρτι.