pancakes (πανκεικ)

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Επιδόρπιο / Γλυκό
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
2 κούπες
Αλεύρι
3 κουτ.σουπ.
Ζάχαρη
3 κούπα
Γάλα
2 τεμάχια
Αυγά
1 κουτ.γλυκ.
Αλάτι
1 κουτ.γλυκ.
Μπεικιν παουντερ
pancakes (πανκεικ)
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια, αφου έχουμε χτυπήσει βάζουμε τα αυγά, το λάδι και το γάλα.
  2. Ο χυλός μας δεν πρέπει να είναι, ούτε πολύ σφηχτός, ούτε πολύ νερουλός.
  3. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα τηγάνι αντικολιτικό, λαδώνουμε και ψήνουμε τα πανκεικ μας.
  4. Γυρίζουμε πλευρά, όταν από πάνω αρχίσει και κάνει μικρές μικρές τρυπούλες.
  5. Σερβίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας και καλή μας όρεξη!

3 comments

  1. Σωτήρης said on March 4, 2017 Reply
    Πόσο λάδι; Σε δυνατή φωτιά; Τα αυγά το λάδι και το γάλα μαζί τα χτυπάμε;
    1. Βαγγέλης Μπάκας said on March 4, 2017 Reply
      Λάδι λίγο ίσα ίσα για να μην μας κολλήσουν και τα άλλα όλα μαζί να ομογενοποιηθούν.
    2. Βαγγέλης Μπάκας said on March 5, 2017 Reply
      Δυνατή φωτιά μέχρι να πιάσει θερμοκρασία το τηγάνι και μετά χαμηλώνουμε σε έντονη φωτιά

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*