Γιουβέτσι

Δυσκολία συνταγής
Δύσκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κυρίως γεύμα
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
1/2 κουταλιά
Βούτυρο
4 φύλλα
Δάφνη
4 κουτ.σουπ.
Ελαιόλαδο
1/2 κιλό
Κοφτό Μακαρονάκι
1 ψιλοκομμένο
Κρεμμύδι
1/2 κιλό
Κρεμυδάκια (στιφάδου)
150 γραμ.
Μανιτάρια
1 κιλό
Μοσχαρίσιο κρέας
400 γραμ.
Πασάτα
2 σκελίδες
Σκόρδο
150 γραμ.
Κρασί (λευκό)
0 λίγο
Αλάτι
0 λίγο
Πιπέρι
Γιουβέτσι
  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρέας να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα το κρασί να βράσουν για 4-5 λεπτά.
  3. Προσθέτετε την πασάτα και 1 φλυτζάνι ζεστό νερό.
  4. Αλατωπιπερώνετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 1 ώρα, να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.
  5. Σε ένα τηγάνι ζετσταίνετε το βούτυρο και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια να ροδίσουν και τα ρίχνετε στο κρέας, μαζί με τα μανιτάρια και τη δάφνη 30 λεπτά, πριν τελειώσει το βράσιμο.
  6. Στο μεταξύ, βράζετε σε άφθονο νερό τα μακαρόνια ή όποιο ζυμαρικό χρησιμοποιείτε.
  7. Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε πήλινο ή πυρίμαχο σκεύος ή τα μοιράζετε σε 4 ατομικά.
  8. Βάζετε πάνω το κρέας, περιχύνετε με τη σάλτσα του και τυρί τριμμένο και το ψήνετε στους 220 βαθμούς για 20-30 λεπτά να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
  9. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*