Semifreddo Σοκολάτα

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Επιδόρπιο / Γλυκό
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Semifreddo Σοκολάτα

Υλικά:
5 αυγά χωριστά ασπράδια από κρόκους
500 γρ κρέμα γάλακτος
120 γρ ζάχαρη
60 γρ κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ
40 γρ ζάχαρη άχνη
150-200 γρ ξηρούς καρπούς τις αρεσκείας σας χοντροκομμένα

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι κάτι τέτοια γλυκά θα είναι πλέον απαραίτητα να βρίσκονται μέσα στο ψυγείο μας. Ας ξεκινήσουμε να δούμε πόσο απλό είναι.

 

 

 

  1. Παίρνουμε ένα κατσαρολακι και βάζουμε μέσα 200 μλ κρέμα γάλακτος , την ζάχαρη, το κακάο, τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίζει να σφίγγει.
  2. Προσοχή δεν θέλουμε να βράσει. Οπότε σε μέτρια φωτιά και συνεχείς ανακάτεμα.
  3. Όταν το βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε το κονιάκ σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  4. Παίρνουμε το μίξερ και χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  5. Καθαρίζουμε το μίξερ και χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη. Χτυπάμε μέχρι να σφίξει και να κάθετε στο χέρι μας.
  6. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε και αυτήν στον μπολ, βάζουμε και το πρώτο μείγμα που είχαμε αφήσει να κρυώσει και ανακατεύουμε καλά με απαλές κινήσεις . Προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς και δίνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
  7. Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και βάζουμε μέσα μια λαδόκολλα να προεξέχει από τα τοιχώματα, βάζουμε μέσα το μείγμα και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για πάνω από 12 ώρες τουλάχιστον.
  8. Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα ή και κομμάτια σοκολάτας.
  9. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση, διασκεδάστε το!!

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*