Ριζότο με μελάνι σουπιάς και καλαμάρι

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κυρίως γεύμα
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Ριζότο με μελάνι σουπιάς και καλαμάρι

Υλικά:
200 γρ καλαμάρια καθαρισμένα
100 γρ βούτυρο αγελάδας
1 μέτριo κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κύβο κότας (εάν είστε vegeterian, μπορείτε να βάλετε κύβο λαχανικών)
400 γρ ρύζι για ριζότο ή Καρολίνα
1 κ.σ μελάνι σουπιάς
150 μλ κρασί
2 κ.γ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Όσο δύσκολο ή περίεργο φαίνεται, τόσο απλό και εύκολο είναι. Τα υλικά που σας δίνω μπορείτε πλέον να τα βρείτε παντού, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

 

 

 

 

  1. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το μισό κρεμμύδι, το σκόρδο με λίγο λάδι και το σοτάρουμε, αφού σοταριστεί καλά, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για ένα λεπτό.
  2. Σβήνουμε με το κρασί , προσθέτουμε 500 μλ νερό, τον κύβο κότας(ή λαχανικών, εάν είστε vegeterian) και το μελάνι σουπιάς και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά το μάτι.
  3. Όσο πίνει τα υγρά, τόσο προσθέτουμε εμείς υγρά μέχρι να φέρουμε το ριζότο στο ψήσιμο που θέλουμε.
  4. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι με τα καλαμάρια για περίπου 3-4 λεπτά και είμαστε σχεδόν έτοιμοι και με τις δυο παρασκευές .
  5. Σερβίρουμε το ριζότο και από πάνω το καλαμάρι πασπαλίστε αν θέλετε από πάνω με λίγο δυόσμο για ντεκόρ.
  6. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση.. διασκεδάστε το!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*