- Δυσκολία συνταγής
- Eύκολη συνταγή
- Κατηγορία γεύματος
- Κάτι γρήγορο
- Δημοσιεύθηκε από
- Ημερομηνία
- November 30, 2019

Υλικά:
225 γρ αλεύρι σκληρό
½ κ.γ αλάτι
3 γρ μαγιά ξερή
15 γρ βούτυρο αλατισμένο
150 μλ γάλα
1 αυγό
Ξέρατε, ότι η ζύμη για τα πρετζελς, είναι στην ουσία μια ζύμη ψωμιού;;
Απλή και εύκολη πάμε να την δούμε.
- Ξεκινάμε κοσκινίζοντας το αλεύρι , την μαγιά και το αλάτι. Αφού τα κοσκινίσουμε τα βάζουμε στο κάδο του μίξερ (αν δεν έχετε μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ) για να τα ζυμώσουμε.
- Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί ελαφρώς.
- Όταν ζεσταθεί το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και πλάθουμε καλά.
- Κόβουμε σε 70 γρ το κάθε πρετζελ και ανοίγουμε σε μπαστούνι.
- Τώρα το κάνετε είτε πλεξούδα είτε κόμπο, είτε ότι άλλο θέλετε.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά και στην συνέχεια τα περνάμε με το αυγό και τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά θέλουμε να πάρουν ένα σκούρο χρώμα .