Πρετζελς

Δυσκολία συνταγής
Eύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κάτι γρήγορο
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Πρετζελς

Υλικά:
225 γρ αλεύρι σκληρό
½ κ.γ αλάτι
3 γρ μαγιά ξερή
15 γρ βούτυρο αλατισμένο
150 μλ γάλα
1 αυγό

Ξέρατε, ότι η ζύμη για τα πρετζελς, είναι στην ουσία μια ζύμη ψωμιού;;
Απλή και εύκολη πάμε να την δούμε.
  1. Ξεκινάμε κοσκινίζοντας το αλεύρι , την μαγιά και το αλάτι. Αφού τα κοσκινίσουμε τα βάζουμε στο κάδο του μίξερ (αν δεν έχετε μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ) για να τα ζυμώσουμε.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί ελαφρώς.
  3. Όταν ζεσταθεί το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και πλάθουμε καλά.
  4. Κόβουμε σε 70 γρ το κάθε πρετζελ και ανοίγουμε σε μπαστούνι.
  5. Τώρα το κάνετε είτε πλεξούδα είτε κόμπο, είτε ότι άλλο θέλετε.
  6. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά και στην συνέχεια τα περνάμε με το αυγό και τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά θέλουμε να πάρουν ένα σκούρο χρώμα .