Πανακοτα με γάλα από δημητριακά

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Επιδόρπιο / Γλυκό
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Πανακοτα με γάλα από δημητριακά

Υλικά:
300 μλ γάλα
200 μλ κρέμα γάλακτος
30 γρ ζάχαρη
3 ζελατίνες
1 μερίδα δημητριακά

 

Εάν θέλετε να φρεσκάρετε το πως κάνουμε το μπεν μαρι πατήστε ΕΔΩ

  1. Ξεκινάμε παίρνοντας ένα ταπερ μεγάλο και βάζουμε μέσα τις ζελατίνες να μουλιάσουν (τσέκαρε πιο κάτω τα τιπς).
  2. Συνεχίζουμε με τα δημητριακά, τα βάζουμε σε μια σουπιέρα και προσθέτουμε μέσα το γάλα, αφήνουμε να μουλιάσει για 10-15 λεπτά.
  3. Στην συνεχεία στραγγίζουμε το γάλα και πετάμε τα δημητριακά.
  4. Βάζουμε το γάλα ένα κατσαρολακι μαζί με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να είναι χλιαρό.
  6. Αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε.
  7. Aποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά το βάζουμε σε ότι σκεύος θέλουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε στο ψυγείο.
  8. #VagelisTips
  9. Για να κρυώσει γρηγορότερα το μείγμα φτιάχνουμε ένα κρύο Μπεν Μαρί. Βάζουμε δηλαδή σε ένα μπολ λίγο πάγο και κρύο νερό και τοποθετούμε μέσα το μείγμα με την κατσαρόλα ή άλλο σκεύος που να εφάπτεται ακριβώς.
  10. *Για καλύτερο αποτέλεσμα στην ιδιότητα της ζελατίνας το μόνο που θέλει είναι να μουλιάσει σε κρύο νερό μαζί με πάγο

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*