Παγωτό vol 2

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Επιδόρπιο / Γλυκό
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Παγωτό vol 2

Υλικά:
600 κρέμα γάλακτος
300 γάλα πλήρες
120 γρ ζάχαρη
1 λοβό βανίλιας

Εντάξει νομίζω από τις πιο εύκολες συνταγές που έχω ανεβάσει. Θα το καταλάβετε στην συνέχεια και με το παραπάνω.

 

  1. Παίρνουμε,λοιπόν, μια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια την οποία έχουμε σκίσει στην μέση (αν δεν βρείτε λοβό βάλτε 2 βανίλιες). Στην συνέχεια ουσιαστικά, ζεσταίνουμε το μείγμα μας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  2. Προσθέτουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει καλά.
  3. Όταν κρυώσει, βάζουμε το μείγμα, είτε σε σακούλες τροφίμων, είτε σε ταπερ και κατευθείαν στην κατάψυξη.
  4. Στην ουσία αυτή είναι η βάση παγωτού, τώρα θα χρειαστεί και ένα έξτρα υλικό που δεν το έχω γράψει, το οποίο είναι η φαντασία σας για το τι γεύση θέλετε να δώσετε.
  5. Ενδεικτικά να πω ότι αν δώσετε σε όλο το μείγμα μια γεύση 3 κ.σ από ότι βάλετε σε στερεή γεύση είναι μια χαρά.
  6. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση, διασκεδάστε το!!
  7. Στερεή γεύση εννοώ π.χ. γιαούρτι, σοκολάτα κτλ . όχι γεύσεις δηλαδή σε υγρή μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*