Παέγια με κριθαράκι και θαλασσινά

Δυσκολία συνταγής
Δύσκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κυρίως γεύμα
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Παέγια με κριθαράκι και θαλασσινά

Υλικά:
130 μλ λευκό κρασί
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
130 μλ ελαιόλαδο
1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κόκκινη πιπέρια χωρίς σπόρια ψιλοκομμένη
1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη κομμένη σε κομματάκια
Πιπέρι Καγιέν
250 γρ κριθαράκι μέτριο
1 γρ ίνες σαφράν
500 μλ ζωμό κότας φρέσκο ή σε κύβο

Αλάτι και πιπέρι
15 μύδια πλυμένα και καθαρισμένα
12 γαρίδες χωρίς το κέλυφος
2 καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες

Η παεγια είναι γνωστή παγκοσμίως ως το εθνικό φαγητό των ισπανών . βασικό συστατικό της, τα ολόφρεσκα θαλασσινά. Μην σας τρομάζουν τα πολλά υλικά που στην ουσία δεν είναι αλλά να σας τρομάζει το απίστευτο φαγητό που θα φάτε εννοείτε με την καλή έννοια.

  1. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το κρασί με 1,5 κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει, προσθέτουμε τα μύδια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια.
  2. Στην συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά και ότι μύδι δεν έχει ανοίξει το πετάμε.
  3. Τα υπόλοιπα τα κρατάμε στην άκρη και το ζουμί που έχει η κατσαρόλα το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε μια άλλη κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε μέσα το λάδι το υπόλοιπο κρεμμύδι, το μπέικον, το σκόρδο και την πιπέρια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  4. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα τα πιπέρια μας και αλάτι μετά προσθέτουμε τον ζωμό από τα μύδια που έχουμε κρατήσει και βάζουμε μέσα και το κριθαρακι και ανακατεύομαι καλά.
  5. Προσθέτουμε το σαφράν και τον ζωμό κότας μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε συχνα.
  6. Μετά από 15 λεπτά λοιπόν προσθέτουμε τον αρακά, τις γαρίδες , και τα καλαμαράκια επάνω από το κριθαράκι μέσα στην κατσαρόλα και τα πιέζουμε ελαφρώς προς τα κάτω και ανακατεύουμε.
  7. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα δέκα λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να έρθει εκεί που το θέλουμε, 5 λεπτά πριν σβήσουμε την φωτιά δηλαδή στον μισό χρόνο προσθέτουμε και τα μύδια να ζεσταθούν.
  8. Όταν είναι έτοιμη η παέγια την αφήνουμε για 5 λεπτά να κάτσει, γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
  9. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση.. διασκεδάστε το!!
  10. VagelisTips: Αν βρείτε μπορείτε να προσθέσετε και τσορίθο για έξτρα γεύση, αν τελικά το βρείτε το βάζουμε μαζί με την ντομάτα. Εξίσου καλό γίνεται και με έτοιμο μιξ θαλασσινών από κάποιο σουπερ μάρκετ

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*