Μύδια αχνιστά

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κυρίως γεύμα
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Μύδια αχνιστά

Υλικά

2 κιλά μύδια
Μισό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Μισό φοινόκιο ψιλοκομμένο
Λίγο σέλερι ψιλοκομμένο
Μισό λεμόνι
1 ποτήρι λευκό κρασί για το σβήσιμο
Μαϊντανό
Και λίγη ντομάτα κομμένη σε ζαράκια για το ντεκόρ

  1. Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι η μια κατσαρόλα και σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι , το φοινόκιο και το σέλερι για περίπου 1 λεπτό.
  2. Στην συνέχεια προσθέτουμε και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό τα μύδια, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και λίγο νερό, στύβουμε το λεμόνι και το κρατάμε στην άκρη , την λεμονόκουπα την βάζουμε μέσα στα μύδια, σκεπάζουμε για 5-6 λεπτά και πριν αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμόνι ανακατεύουμε μια φορά και σερβίρουμε.
  3. Ντεκοράρουμε με τον μαϊντανό και την φρέσκια ντομάτα.
  4. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση, διασκεδάστε το!!

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*