Μπισκότα ‘’τύπου’’ Oreo

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Επιδόρπιο / Γλυκό
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Μπισκότα ‘’τύπου’’ Oreo

Υλικά:
300 γρ αλεύρι
240 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
3 βανίλιες
50 γρ κακάο σε σκόνη
Για την γέμιση:
100 γρ κρέμα
140 λευκή σοκολάτα
10 γρ καβουρδισμένα φουντούκια (σπασμένα)

Χωρίς υπερβολές το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε αυτά τα μπισκότα που μετά θα σας γίνουν εμμονή. Είναι εύκολα γρήγορα και το κυριότερο μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη ποσότητα και να τα βάλετε στην κατάψυξη και όποτε θέλετε να βγάζετε να ψήνετε.

 

  1. Καλό θα ήταν το μείγμα να το κάνετε από το βράδυ και να τα κόψετε την άλλη μέρα το πρωί για να σφίξει λίγο.
  2. Η διαδικασία όπως είπα απλή, παίρνουμε τον κάδο του μίξερ (ή με ένα μπλέντερ χειρός) και βάζουμε το βούτυρο και την άχνη και χτυπάμε για 3-4 λεπτά .
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά (μην ξεχάσετε να ξύσετε τα τοιχώματα όσο χτυπάτε) .
  4. Όταν, λοιπόν, σχηματιστεί μια ζύμη την βγάζουμε και την πλάθουμε σε ένα κύλινδρο και την τυλίγουμε με αντικολλητικο χαρτί και αλουμινόχαρτο.
  5. Την βάζουμε στο ψυγείο ιδανικά όλο το βράδυ ή τουλάχιστον για 1-2 ώρες.
  6. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και στρώνουμε σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί .
  7. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά.
  8. Όση ώρα περιμένουμε ετοιμάζουμε την γέμιση. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την σοκολάτα και όταν λιώσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τους ξηρούς καρπούς και αποσύρουμε από την φωτιά .
  9. Όταν βγουν τα μπισκότα τα αφήνουμε να κρυώσουν και ανά δυο μπισκότα γεμίζουμε με την γέμιση και τα κλείνουμε. Όσο κάθεται η γέμιση σφίγγει.
  10. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση, διασκεδάστε το!!

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*