- Δυσκολία συνταγής
- Eύκολη συνταγή
- Κατηγορία γεύματος
- Επιδόρπιο / Γλυκό
- Δημοσιεύθηκε από
- Ημερομηνία
- August 15, 2018

Υλικά:
Για την μους :
500 γρ κρέμα γάλακτος
380 γρ γιαούρτι
1 βανίλια
Λίγο χυμό λαιμ
Ξύσμα από ένα λαιμ
Λοιπά υλικά:
Λίγα φρέσκα σύκα
200 γρ φιστίκια Αιγίνης
Για το σιρόπι:
200 γρ νερό
280 γρ ζάχαρη
- Η συνταγή αυτή νομίζω μπορεί να κερδίσει και τον πιο δύσπιστο άνθρωπο που αρνείται να φάει γλυκό.. αλλά εδώ δεν μιλάμε για όποιο και όποιο γλυκό και θα καταλάβετε στο τέλος τι εννοώ.
- Ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη, αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε μέσα τα φιστίκια και τα αφήνουμε να βράσουν 20-25 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Στην συνεχεία τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς. (Αν θέλετε για πιο γρήγορα τηγανίστε σε λάδι που καίει περίπου για 1 λεπτό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και πριν σερβίρουμε στο γλυκό τα ψιλοκόβουμε.)
- Τώρα για την μους, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να γίνει μια απαλή, όχι πολύ σφιχτή σαντιγί.
- Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά με μια κουτάλα ή μια μαρίζ.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά αν χρειαστεί και λέω αν χρειαστεί γιατί αν πετυχετε την υφή στην κρέμα δεν χρειάζεται καθόλου ψυγείο, και είμαστε έτοιμοι να στήσουμε ,το πιάτο εδώ ας βάλει ο καθένας την φαντασία του και τα φρέσκα σύκα από πάνω.
- Εγώ το έστησα σε πιάτο εσείς αν θέλετε μπορείτε να την στήσετε και σε ποτηράκια του γλυκού. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση.. διασκεδάστε το. Καλή απόλαυση!!
- Tips: Αν θέλετε μπορείτε να σπάσετε και λίγο μπισκότο κανέλας από πάνω Επίσης το μέλι ταιριάζει ιδανικά αλλά σε μικρή ποσότητα Για σκεφτείτε λίγο τον συνδυασμό των δυο παραπάνω… Τώρα ελπίζω να καταλάβατε τι γλυκό είναι