Μοσχαρίσιο burger με αποξηραμένο porcini

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κυρίως γεύμα
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Μοσχαρίσιο burger με αποξηραμένο porcini

Υλικά:
500 γρ κιμά μοσχάρι
20 γρ αποξηραμένο πορτσίνι 
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βρώμη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι
Καυτερό πιπέρι

  1. Εντάξει θα το πω στην αρχή όχι για να επηρεάσω, αλλά τέτοιο μπεργκερ δεν έχετε ξανά φάει είμαι σίγουρος. Στην πράξη τώρα, είναι πιο εύκολο από ότι μπορεί να φαίνεται.
  2. Χτυπάμε το πορτσίνι και την βρώμη μαζί στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ τώρα και αφού έχουμε ψιλοκόψει τον μαϊντανό βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλάθουμε τα μπιφτέκια
  4. Περνάμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τα μπιφτέκια περίπου 1 λεπτό κάθε πλευρά.
  5. Αφού τα περάσουμε τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 -13 λεπτά.
  6. Γεμίζουμε το ψωμί με ότι υλικά μας αρέσουν και απολαμβάνουμε το τέλειο όχι τέλειο, το "καλυτερότερο" μπέργκερ που έχετε φάει.
  7. Μην ξεχάσετε τις σάλτσες μέσα στο μπεργκερ (μαγιονέζα , κέτσαπ , μουστάρδα ή ότι άλλο θέλει ο καθένας), γιατί τα μπεργκερ τα κάνουν οι σάλτσες που θα δαγκώνουμε και θα γινόμαστε χάλια.
  8. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση.. διασκεδάστε το. Καλή όρεξη!!