Μαγειρίτσα η κλασσική

Δυσκολία συνταγής
Δύσκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κυρίως γεύμα
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Μαγειρίτσα η κλασσική
Υλικά:
1 κιλό συκωταριά αρνιού
4 μαρούλια
120 γρ ρύζι γλασε
Μισό ματσάκι άνηθο
Μισό κιλό φρέσκα κρεμμύδια
4 αυγά
Χυμό από 2 λεμόνια
100 μλ ελαιόλαδο
4 λίτρα νερό
Αλάτι
Πιπέρι
  1. Ξεπλένουμε καλά την συκωταριά και την βράζουμε για 40 λεπτά. Την σουρώνουμε , την κρυώνουμε και την κόβουμε σε μικρό ζαράκι .
  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μαρούλια, τον άνηθο και τα κρεμμύδια.
  3. Κόβουμε τα μαρούλια σε χοντρές φέτες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Tα σοτάρουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο , προσθέτουμε τα συκωτάκια το ρύζι και το νερό, αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
  4. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο , χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τον χυμό του λεμονιού.
  5. Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό της σούπας, ανακατεύοντας καλά.
  6. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και δένουμε περιχύνοντας το αυγολέμονο.
  7. Την σερβίρουμε ζεστή!!!!! Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*