- Δυσκολία συνταγής
- Σχετικά Εύκολη συνταγή
- Κατηγορία γεύματος
- Κυρίως γεύμα
- Δημοσιεύθηκε από
- Ημερομηνία
- February 17, 2019

Υλικά:
1 συσκευασία κοφτό μακαρονάκι
400 μλ γάλα
250 τσενταρ τριμμένο
200 γρ βιταμ
200 γρ αλεύρι
60 γρ φρυγανιά
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.γ καπνιστή πάπρικα
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
- Ξεκινάμε βάζοντας νερό με αλάτι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από ότι γράφει η συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια άλλη κατσαρόλα θα ετοιμάσουμε την μπεσαμελ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι σε μέτρια φωτιά. Όταν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά.
- Ξεκινάμε με το γάλα, στην συνέχεια βάζουμε την μουστάρδα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, δοκιμάζουμε από γεύση και προσθέτουμε λίγο λίγο το τσενταρ. Προσέχουμε πριν ρίξουμε το τσενταρ να μην έχει πήξει πολύ η μπεσαμελ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο προσθέστε λίγο γάλα. Αφού βάλουμε όλο το τσενταρ το φαγητό μας είναι έτοιμο για το τελικό στάδιο .
- Aνακατεύουμε την μπεσαμελ με τα ζυμαρικά και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι 26-28 εκ προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη φρυγανιά και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε 10 -12 λεπτά ίσα ίσα να κάνει κρούστα από πάνω.
- Βγάζουμε και σερβίρουμε κατευθείαν όπως είναι ζεστά. Ξανά ξεκινάμε την όλη διαδικασία από την αρχή γιατί αποκλείεται να τα βγάλετε από τον φούρνο και να προλάβουν να πάνε στο τραπέζι!! Μιλάμε για το τέλειο Mac and cheese!!
- Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση.. διασκεδάστε το!!