- Δυσκολία συνταγής
- Eύκολη συνταγή
- Κατηγορία γεύματος
- Επιδόρπιο / Γλυκό
- Δημοσιεύθηκε από
- Ημερομηνία
- December 16, 2018

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
550 γρ βούτυρο τύπου Κερκύρας
250 γρ άχνη
220 γρ αμύγδαλο φυλέ
30 ml ανθόνερο
3-5 γρ αλάτι
3-5 γρ μοσχοκάρυδο
Για το σερβίρισμα:
Ανθόνερο
Άχνη
Λοιπόν ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε την πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή για κουραμπιέ.
Έχει ένα στοιχειό που θα σας¨ λύσει ¨ τα χέρια αν δεν έχετε μίξερ, αλλά ας δούμε πρώτα την εκδοχή με το μίξερ.
- Καταρχάς πριν ξεκινήσουμε προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Παίρνουμε τον κάδο του μίξερ και βάζουμε μέσα το βούτυρο μαζί με την άχνη και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το ανθόνερο, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την βανίλια.
- Όταν ομογενοποιηθούν αποσύρουμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε μέσα το αλεύρι και το φυλέ αμύγδαλο που το έχουμε σπάσει με τα χέρια σε μικρότερα κομμάτια ανακατεύουμε με ήρεμες κινήσεις με μια κουτάλα η σπάτουλα για να μην χάσουμε τον όγκο.
- Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε 25-35 γρ το καθένα και τα πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Προσοχή όταν βγουν επειδή είναι μαλακοί να μην σπάσουν, ραντίζουμε με το ανθόνερο και πασπαλίζουμε με την άχνη.
- Η εκδοχή χωρίς μίξερ είναι βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά . η υπόλοιπη διαδικασία είναι η ίδια.
- Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση.. διασκεδάστε και απολαύστε το!!
- #VagelisTips Καβουρδίστε το αμύγδαλο για έξτρα γεύση