Κατιμέρια

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Επιδόρπιο / Γλυκό
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Κατιμέρια

Υλικά:
10 γρ ζάχαρη
10 γρ αλάτι
1κ.σ ξύδι
160 μλ ελαιόλαδο
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
250 μλ χλιαρό νερό
Ηλιέλαιο για το τηγάνι

Για την γέμιση:
600 γρ φέτα
3 αυγά μέτρια
80 μλ γάλα
Λίγο πιπέρι

Για το σερβίρισμα:
Μέλι
Σουσάμι
Ξηρούς καρπούς

 

Αυτή η συνταγή ξυπνά μνήμες και στους μεγαλύτερους ίσως αναμνήσεις.. Αναμνήσεις από την ‘’πατρίδα’’ όπως λένε. Όπως καταλάβατε αυτή η συνταγή πάει από γενιά σε γενιά, καθώς οι γιαγιάδες, αλλά και οι παππούδες μου προερχόμενοι από το Σεβδικιοϊ και το Αλί αγά έφεραν μαζί τους μικρούς θησαυρούς ένας από αυτούς είναι αυτή η συνταγή, που στα δικά μου χέρια έπεσε από την μητέρα μου που ήταν η αγαπημένη της λιχουδιά στα
παιδικά της χρόνια.

Μια συνταγή που τότε συνήθιζαν να την φτιάχνουν τις απόκριες και κυρίως την τυρινή (η τελευταία εβδομάδα της περιόδου των Αποκριών). Απλή γρήγορη και σίγουρα νόστιμη.

 

 

  1. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την ζύμη μέχρι να γίνει ένα ωραίο μαλακό μείγμα .
  2. Στην συνέχεια την αφήνουμε να κάτσει για 30-40 λεπτά. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση.
  3. Θέλουμε να βγει μια ωραία σφιχτή ζύμη χωρίς πολλά πολλά υγρά .
  4. Παίρνουμε το ζυμάρι και το κόβουμε σε μερίδες 50 γρ (αν θέλετε να βγει μεγαλύτερη κόψτε μεγαλύτερη ποσότητα) ανοίγουμε με ένα πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα βάζουμε τόση γέμιση ώστε να έχει ένα μικρό περιθώριο γύρω γύρω για να τα κλείσουμε.
  5. Κλείνουμε και από τις 4 πλευρές. Αν θέλετε με λίγο νερό στα δάχτυλα κολλήστε το ζυμάρι μεταξύ τους.Κάνουμε και για το υπόλοιπο ζυμάρι την ίδια διαδικασία.
  6. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι τόσο όσο να καλύπτει το μισό κατιμέρι και σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε για 30-40 δευτερόλεπτα κάθε μεριά.
  7. Σερβίρουμε με μπόλικο μέλι, σουσάμι και ότι άλλο τραβήξει η όρεξη μας.
  8. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση, διασκεδάστε το!!
  9. VagelisTips: 1. Τηγανίζουμε 1 ή 2 κατιμέρια την φορά, γιατί αν βάλουμε περισσότερα θα πέσει η θερμοκρασία και δεν θα τηγανιστούν σωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*