Καραμελωμένα φουντούκια

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Επιδόρπιο / Γλυκό
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Καραμελωμένα φουντούκια

Υλικά:
25 γρ νερό
85 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ φουντούκια ή ότι άλλο ξηρό καρπό θέλετε,

Οι ξηροί καρποί από μόνοι τους είναι φανταστικοί και προσφέρουν πολλά στην διατροφή μας. Τώρα αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σε κάποιο γλυκό η σε σαλάτα καραμελωμένους ξηρούς καρπούς δεν έχετε παρά να κάνετε αυτή την απλή διαδικασία.

 

  1. Παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε μέσα το νερό και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά . όταν λιώσει η ζάχαρη και έχει γίνει καραμέλα προσθέτουμε τον ξηρό καρπό που θέλουμε να καραμελώσουμε και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.
  2. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν πριν τους χρησιμοποιήσουμε.
  3. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση, διασκεδάστε το!!
  4. Τιπς: 1. Προσοχή μην πέσει η λιωμένη καραμέλα πάνω σας, γιατί θα σας κάνει έγκαυμα. 2. Το καβούρδισα γενικά των ξηρών καρπών είναι έξτρα γεύση, οπότε καβουρδίστε πριν καραμελώσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*