- Δυσκολία συνταγής
- Eύκολη συνταγή
- Κατηγορία γεύματος
- Επιδόρπιο / Γλυκό
- Δημοσιεύθηκε από
- Ημερομηνία
- May 21, 2021

Υλικά:
25 γρ νερό
85 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ φουντούκια ή ότι άλλο ξηρό καρπό θέλετε,
Οι ξηροί καρποί από μόνοι τους είναι φανταστικοί και προσφέρουν πολλά στην διατροφή μας. Τώρα αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σε κάποιο γλυκό η σε σαλάτα καραμελωμένους ξηρούς καρπούς δεν έχετε παρά να κάνετε αυτή την απλή διαδικασία.
- Παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε μέσα το νερό και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά . όταν λιώσει η ζάχαρη και έχει γίνει καραμέλα προσθέτουμε τον ξηρό καρπό που θέλουμε να καραμελώσουμε και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν πριν τους χρησιμοποιήσουμε.
- Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση, διασκεδάστε το!!
- Τιπς: 1. Προσοχή μην πέσει η λιωμένη καραμέλα πάνω σας, γιατί θα σας κάνει έγκαυμα. 2. Το καβούρδισα γενικά των ξηρών καρπών είναι έξτρα γεύση, οπότε καβουρδίστε πριν καραμελώσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.