Καλαμπόκια ψητά με Cajun spice sauce και φέτα

Δυσκολία συνταγής
Eύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Επιδόρπιο / Γλυκό
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Καλαμπόκια ψητά με Cajun spice sauce και φέτα

Υλικά:
Καλαμπόκια
Λίγο βιταμ

Για την sauce:
150 γρ κρέμα γάλακτος
75 γρ φέτα

Για το Cajun spice:
200 γρ πάπρικα
120 γρ αλάτι
60 γρ σκόρδο
50 γρ κρεμμύδι
120 γρ πιπέρι
95 γρ ρίγανη
30 γρ μοσχοκάρυδο
(όλα αποξηραμένα)

 

 

 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Στην συνεχεία παίρνουμε τα καλαμπόκια και τα αλείφουμε με το βιταμ ,τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  3. Όση ώρα ψήνουμε τα καλαμπόκια πάμε ν φτιάξουμε την sauce και το μείγμα Cajun.
  4. Για το μείγμα χτυπάμε όλα τα μπαχαρικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη , στην συνεχεία σε ένα καταρολακι βάζουμε την κρέμα την φέτα και 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μπαχαρικών , ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει καλά η φέτα και να πήξει λίγο η sauce.
  5. Κόβουμε τα καλαμπόκια και περιχύνουμε λίγο μείγμα από τα μπαχαρικά και την sauce από πάνω η διπλά για να βουτάμε τα καλαμπόκια.
  6. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση. Διασκεδάστε το!!!
  7. Tips: το μείγμα μπαχαρικών μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όλες τις παρασκευές με κρέας, ταιριάζει απόλυτα!