- Δυσκολία συνταγής
- Eύκολη συνταγή
- Κατηγορία γεύματος
- Μαρμελάδες
- Δημοσιεύθηκε από
- Ημερομηνία
- November 21, 2019

Υλικά:
400 γρ λωτοί ώριμοι καθαρισμένοι
100 γρ μανταρίνια καθαρισμένα
10 γρ φρέσκο τζιντζερ
50 γρ μήλο
2 κ.σ μέλι
200 μλ νερό
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Όσο παρεξηγημένο και άγνωστο είναι σαν φρούτο ο λωτός, τόσο συμπαθητικό και ωραίο είναι στην μαρμελάδα και το σημαντικότερο;;;
Χωρίς ζάχαρη!
- Η διαδικασία απλή, εύκολη και σχετικά γρήγορη και λέω σχετικά, γιατί σε 45 λεπτά μπορείτε να έχετε αυτή την τέλεια μαρμελάδα.
- Παίρνουμε ένα μεσαίο κατσαρολακι και προθέτουμε όλα τα υλικά ψιλοκομμένα (λωτούς, μανταρίνι, μήλο, τζιντζερ) στην συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανοίγουμε το μάτι στο τέρμα μέχρι να πάρει μια βράση και στην συνέχεια χαμηλώνουμε στην μέση και αφήνουμε να βράζει για 45 λεπτά και η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
- Τώρα αν θέλετε λεία υφή περάστε την από το μουλτι διαφορετικά όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια, τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
- Διακοσμήστε το κάθε βαζάκι και στην επομένη επίσκεψη σας πηγαίνετε αυτή την τέλεια μαρμελάδα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση.. Διασκεδάστε το!!
- #VagelisTips Το μήλο το βάλαμε όχι τόσο για την γεύση, αλλά για να πήξει η μαρμελάδα λόγω της πηκτίνης που περιέχει! Όσο πιο ώριμοι οι λωτοί, τόσο πιο γλυκιά η μαρμελάδα Για να ωριμάσουν οι λωτοί θέλουν δροσερό και σκιερό μέρος. Πχ: το ψυγείο σας
Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.