Μαρμελάδα λωτού με τζιντζερ και μανταρίνι (χωρίς ζάχαρη)

Δυσκολία συνταγής
Eύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Μαρμελάδες
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Μαρμελάδα λωτού με τζιντζερ και μανταρίνι (χωρίς ζάχαρη)

Υλικά:
400 γρ λωτοί ώριμοι καθαρισμένοι
100 γρ μανταρίνια καθαρισμένα
10 γρ φρέσκο τζιντζερ
50 γρ μήλο
2 κ.σ μέλι
200 μλ νερό
Ξύσμα από μισό λεμόνι

Όσο παρεξηγημένο και άγνωστο είναι σαν φρούτο ο λωτός, τόσο συμπαθητικό και ωραίο είναι στην μαρμελάδα και το σημαντικότερο;;;

Χωρίς ζάχαρη!

 

  1. Η διαδικασία απλή, εύκολη και σχετικά γρήγορη και λέω σχετικά, γιατί σε 45 λεπτά μπορείτε να έχετε αυτή την τέλεια μαρμελάδα.
  2. Παίρνουμε ένα μεσαίο κατσαρολακι και προθέτουμε όλα τα υλικά ψιλοκομμένα (λωτούς, μανταρίνι, μήλο, τζιντζερ) στην συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ανοίγουμε το μάτι στο τέρμα μέχρι να πάρει μια βράση και στην συνέχεια χαμηλώνουμε στην μέση και αφήνουμε να βράζει για 45 λεπτά και η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
  4. Τώρα αν θέλετε λεία υφή περάστε την από το μουλτι διαφορετικά όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια, τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
  5. Διακοσμήστε το κάθε βαζάκι και στην επομένη επίσκεψη σας πηγαίνετε αυτή την τέλεια μαρμελάδα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
  6. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση.. Διασκεδάστε το!!
  7. #VagelisTips Το μήλο το βάλαμε όχι τόσο για την γεύση, αλλά για να πήξει η μαρμελάδα λόγω της πηκτίνης που περιέχει! Όσο πιο ώριμοι οι λωτοί, τόσο πιο γλυκιά η μαρμελάδα Για να ωριμάσουν οι λωτοί θέλουν δροσερό και σκιερό μέρος. Πχ: το ψυγείο σας

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*