Ιαπωνικά pancakes

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Επιδόρπιο / Γλυκό
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Ιαπωνικά pancakes

Υλικά:
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
10 γρ μπεικιν
40 γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
1 κ.σ ηλιέλαιο
220 γρ γάλα
1 βανίλια

Αν εξαιρέσουμε ότι είναι λίγο χρονοβόρα στο να ψηθούν, σαν γεύση είναι σαν τα γνωστά pancakes αλλά είναι πολύ πιο εντυπωσιακά και πολύ αφράτα. Πως; Απλά εύκολα και γρήγορα.

 

 

  1. Οπως σε κάθε συνταγή έτσι και σε αυτήν, ζυγίζουμε όλα τα υλικά πριν ξεκινήσουμε και με αυτό τον τρόπο εκτελούμε πιο γρήγορα.
  2. Παίρνουμε ένα μπολ και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν και την άχνη , προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και με ένα σύρμα χειρός η με ένα μίξερ ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  3. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  4. Για να δώσουμε ύψος στα pancakes χρειαζόμαστε τσέρκια 3 με εκατοστά.
  5. Λαδώνουμε καλά τα τσέρκια και βάζουμε και λίγο λάδι στο τηγάνι.
  6. Γεμίζουμε το κάθε τσέρκι λίγο πιο πάνω από την μέση.
  7. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 10 λεπτά στην συνέχεια τα γυρίζουμε προσεκτικά και ψήνουμε άλλα 4 λεπτά.
  8. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα. Σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου , μέλι ή πραλίνα.
  9. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση, διασκεδάστε το!!
  10. Τιπς: Το μυστικό είναι στην χαμηλή θερμοκρασία στο ψήσιμο και στο καλό λάδωμα στα τσέρκια για να μην σας ζορίσουν στο ξεφορμάρισμα. Αν για κάποιο λόγο κολλήσουν ξύστε με ένα μαχαίρι χωρίς δόντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*