Η τέλεια Βασιλόπιτα

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Επιδόρπιο / Γλυκό
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Η τέλεια Βασιλόπιτα

Υλικά:
530 αλεύρι γ.ο.χ
5 γρ μπεικιν
6 αυγά
1 πρέζα αλάτι
150 γρ ζάχαρη
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
250 γρ βούτυρο
1 κ.γ κανέλα
1,5 κ.γ γαρύφαλλο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και το χυμό του
Ξύσμα από 1 λεμόνι και το χυμό του
100 γρ γάλα
Μισό κ.γ σόδα

Ειλικρινά η υφή και η γεύση αυτής της βασιλόπιτας είναι το κάτι άλλο και θα το διαπιστώσετε μόλις την κάνετε. Ξεκινάμε!

 

  1. Ξεκινάμε, λοιπόν, ανοίγοντας τον φούρνο να προθερμανθεί στους 170 βαθμούς.
  2. Παίρνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 5-6 λεπτά μαζί με την ζάχαρη.
  3. Στην συνέχεια χωρίζουμε τα αυγά από κρόκους και ασπράδι και προσθέτουμε τους κρούκους μέσα στον κάδο με το βούτυρο.
  4. Αφήνουμε να χτυπηθούν 2-3 λεπτά. Παίρνουμε τα ασπράδια και μαζί με το αλάτι και τα χτυπάμε να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα, με αυτό τον τρόπο θα γίνει πιο αφράτη η πίτα. Αν δεν θέλετε τα προσθέτετε και αυτά μέσα στον κάδο.
  5. Στην συνέχεια αφού η μαρέγκα είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη.
  6. Παίρνουμε τους χυμούς και μέσα διαλύουμε το μπεικιν και τα προσθέτουμε μέσα στο μίξερ προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο αφήνουμε το αλεύρι και την μαρέγκα.
  7. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και όταν ομογενοποιηθεί αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και με απαλές κινήσεις προσθέτουμε την μαρέγκα.
  8. Στρώνουμε σε ένα ταψί 26-28 εκ λαδόκολλα και βάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 50- 55 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
  9. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση, διασκεδάστε το!!

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*